hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbullulara emniyet şeridi uyarısı

    İstanbullulara emniyet şeridi uyarısı
    expand

    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Elektronik Denetleme Sistemi'yle (EDS) emniyet şeridi ihlallerinin yakından denetlendiğini belirterek, "Kimse, 'acaba emniyet şeridine girersem bir şey olur mu, olmaz mı?' gibi tereddüt içerisinde olmasın, kesinlikle ceza veriyoruz" dedi.

    Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Mutlu, bir gazetecinin "Emniyet şeridi ihlalleri konusunda yeni bir uygulama söz konusu mu?" sorusuna, "Hayır. Emniyet şeritlerindeki uygulama aynen devam ediyor" diye konuştu.

    Mutlu sözlerine, "Ben yaptığım bir açıklamada konuya dikkat çekerek, uygulamanın yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü söyledim. Emniyet şeritlerinde EDS denetimleri devam ediyor. Emniyet şeridini ihlal eden araç görüntülenip ceza kesiliyor. Emniyet şeritlerinde haksız geçişlere asla fırsat verilmiyor. Bu konuda yoğun denetimlerimiz sürüyor" diye devam etti.

    İstanbul'da 2010 yılı içerisinde emniyet şeritlerini haksız kullanan ve kırmızı ışık ihlali yapan 418 bin araç sürücüsüne ceza kesildiğini hatırlatan Mutlu, "EDS ile İstanbul'da yoğun bir denetim sürüyor. 'Trafik biraz yoğunlaştı, acaba emniyet şeridine geçebilir miyim' diye kimse düşünmesin. Her ihlal eden kişi, suç türüne göre 100-130 lira ceza alıyor. Kimse, 'acaba emniyet şeridine girersem bir şey olur mu, olmaz mı?' gibi tereddüt içerisinde olmasın, kesinlikle ceza veriyoruz" dedi.

    Mutlu, "Emniyet şeritlerini kimler kullanabilir?" sorusu üzerine, "Emniyet şeritlerini kullanabilecek araçlar bellidir. Ambulanslar acil hallerde burayı kullanabilir. Emniyet araçları kullanabilir. Bunun dışındaki araç
    sürücüleri, isterse kamuya ait araç olsun kesinlikle emniyet şeridini kullanamaz. Kullanırsa ceza kesilir" şeklinde konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow