hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP liderinden küskünlere mesaj!

    CHP liderinden küskünlere mesaj
    expand

    CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda rutin gündemin yanısıra "küskünlerin CHP'ye dönüşü"nün de ele alınması bekleniyor. CHP lideri bu konudaki şartını da ortaya koydu, "Milletvekili listesinde adlarını görmediklerinde kıyamet koparacaklarsa gelmesinler" dedi.

    Kılıçdaroğlu, Diplomasi Muhabirleri Derneği'nin düzenlediği toplantının konuğuydu.

    Toplantıda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Fikri Sağlar, Mustafa Sarıgül gibi isimlerin CHP'ye dönmesi ile ilgili bir soru üzerine, "Bizim sosyal demokrat ve yurtsever kişilerin 'partiye, CHP'ye gelmesin' diye bir söylem geliştirme lüksümüz yok" dedi.

    "Herkesi kucaklamak istiyoruz" diyen CHP lideri, "Ama bir koşulumuz var oda şu; 'biz geleceğiz ama milletvekili listesinde adımız olmazsa, kıyameti koparırız' anlayışıyla kimseyi kabul etmiyoruz. Geliyorsanız gelin CHP'nin iktidar olması için sade bir yurttaş gibi çaba harcayacaksanız, başımızın üzerinde yeriniz var. Ama milletvekili olacağım diye gelecekseniz hiç gelmeyin. Çünkü CHP'nin kavgaya değil, büyümeye ihtiyacı var. Bu herkes için geçerli bir nefer gibi çalışacak, herkesi kabul ederiz. Ama milletvekili listesinde adını görmeyince kıyamet kopartacaksa baştan gelmesin çünkü bizim kimseye böyle taahhüdümüz yok" diye konuştu.

    Bir soru üzerine, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile bir kaç kez  telefon görüşmesi yaptığını doğrulayan Kılıçdaroğlu, "Benim yaptığım görüşmeleri yayınlayan gazeteciler Silivri'de. Merak ediyorum, Başbakan'ın görüşmelerini  internette servis yapanlar da Silivri'ye gidecek mi?" sorusunu yöneltti.

    CHP lideri, yasadışı dinlemelerin olağanlaşmasını kabul etmenin mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow