hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cemil Çiçek kumarhane açılışına mı katıldı?

    Cemil Çiçek kumarhane açılışına mı katıldı
    expand

    BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "Kıbrıs, kimsenin arka bahçesi olmamalıdır. Kıbrıs'a babanızın çiftliğinden bir şey vermiyorsunuz" dedi. Cemil Çiçek'in KKTC'ye "kumarhane açmaya gittiğini" savunan Sakık'a AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç yanıt verdi. Kılıç, Çiçek'in kumarhane değil beş yıldızı otel açılışı yapmaya gittiğini kaydetti.

    TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin akaryakıt fiyatlarıyla ilgili araştırma önergesinin görüşülmesinde KKTC'deki Türkiye protestoları tartışması yaşandı.

    BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "Kıbrıs, kimsenin arka bahçesi olmamalıdır. Kıbrıs'ta bir irade varsa o iradeye hepimizin saygı duyması gereklidir. Kıbrıs'a babanızın çiftliğinden bir şey vermiyorsunuz" diye konuştu.

    Sakık, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in KKTC'ye "kumarhane açmaya gittiğini" savundu.

    MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bugün "Torba Yasa"nın görüşüleceğini, bununla ilgili önergeler hazırladıklarını ve konuşmacıları belirlediklerini ifade ederek, "Bu kadar nezaketsiz, millet iradesini yok sayan bu anlayışı kınıyoruz" dedi.

    Sakık'ın konuşması üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, "KKTC'de eline Türk bayrağını, KKTC'nin bayrağını almadan Kıbrıs Rum kesimini simgeleyen bayrakla meydana inenlere bu kadar kuvvetli bir üslupla sahip çıkmanızı yadırgamadım" dedi.

    Kılıç, Cemil Çiçek'in KKTC'ye kumarhane değil beş yıldızı otel açılışı yapmaya gittiğini kaydetti.

    Genel Kurulda, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın, Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin gündeme alınması da görüşüldü.

    BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, parlamentonun kuşatıldığını öne sürerek, "Bir yandan Genelkurmay, diğer yandan Hava Kuvvetleri, diğer yandan Jandarma, yetmiyor İçişleri Bakanlığından polis birlikleri. Bu da yetmiyor, Ayrancı tarafına da Muhafız Alayı koymuşlar. Gel burada düşünce üret. Bu kadar korkunun kuşattığı bir yerde, düşünce üretilmez" diye konuştu.

    Sakık, siyasetçinin, askerin kışlasından rant elde etmemesi gerektiğini ifade etti.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Darbe olursa, tankın üzerine ilk ben çıkacağım" dediğini ancak yardımcısının "Ordu kartondan kaplanmış" açıklamasında bulunduğunu belirten Sakık, "Halen ordudan medet umanlar, halkın iradesini yok etmek isteyenler, Genel Başkanı, partisine rağmen böyle düşünenler var" görüşünü dile getirdi.

    CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise yerinden söz alarak darbelerden çok çekmiş bir parti olduklarını kaydederek, "Darbeler bizi kapatmış, CHP'nin yöneticileri zorunlu ikamete tabi tutulduğunda sizin Genel Başkanınız İETT'de bisküvi satıyordu. Darbelerden en büyük acıyı çeken kesimiz, işkence gören, hapse atılan, idam edilenler bizim arkadaşlarımız. CHP'nin darbeci olarak anılması, haksızlık, vicdansızlık, tarih bilmezliktir"dedi.

    Görüşmelerin ardından BDP ve CHP'nin oylarına rağmen teklifin gündeme alınması reddedildi.

    BDP milletvekilleri ise ayağa kalkarak, "Bravo" diye alkışlayarak, tepki gösterdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow