hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da patlama: 13 yaralı

    Diyarbakırda patlama: 13 yaralı
    expand

    Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bir akaryakıt istasyonundaki LPG tankında patlama meydana geldi. Gaz sıkışmasından kaynaklandığı açıklanan patlamada 13 kişi yaralandı.

    Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Hatboyu Caddesi üzerinde bulunan bir benzin istasyonunun bitişiğindeki iki katlı bir markette bu akşam saat 19.40 sıralarında LPG tankındaki gaz sıkışması nedeniyle büyük bir patlama meydana geldi.

    Marketin bazı bölümleri çökerken, patlamada ilk belirlemelere göre 13 kişi yaralandı.

    Yaralılar, ambulanslarla Diyarbakır'daki çeşitli hastanelere sevk edildi.

    Patlamanın olduğu yerde inceleme yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, patlamanın akaryakıt istasyonundaki LPG tankındaki gaz sıkışmasından kaynaklandığını söyledi.

    Vali Toprak, patlamanın meydana geldiği yerde akaryakıt istasyonu ile marketin bitişik olduğunu belirtti.

    Toprak, "İş yeri sahibi ile yaptığımız görüşmede olaydan 2 saat önce bir gaz kokusu aldıklarını ve çalışanlarını uyararak ana vanalarını kapattırdığını söyledi. Patlamadan sonra yangın çıkmaması büyük bir şans. Büyük bir tehlike ucuz atlatılmış oldu" diye konuştu.

    Sağlık kuruluşlarında tedavileri devam eden 13 kişinin isimleri şöyle:

    "Şükrü Yılmaz, Cemal Direnci, Hülya Çetin, Osman Dağhan, Mehmet Yaş, Mehmet Akçakaya, Abdurrahim Güneş, Abdülhalip Ataş, Mustafa Yavuz, İbrahim Halil Azboy, Şaban Mercan, Taha Müslüm Tanrıkulu, Niyazi Gözen"

    Öte yandan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de olay yerinde yaptığı incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın nedeninin henüz belirlenmediğini ifade ederek, "İstasyonun LPG tanklarından sızıntı olabileceği ihtimali var. İşyeri sahibi ile konuştuk. Bu tür tesislerin kuruluşu aşamasında çok katı tedbirler alarak uygulamak lazım. Şuan tesisin kusuru var mı yok mu araştırılıyor" dedi.

    Bu arada patlama nedeniyle çevredeki çok sayıda ev ve iş yerinin camlarının kırıldığı gözlendi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow