hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Donmamak için sabaha kadar yürümüş

    Donmamak için sabaha kadar yürümüş
    expand

    Niğde'de, Demirkazık Dağı'nda kaybolduktan sonra Adana'nın Aladağ ilçesine bağlı Kıcak köyüne ulaşan dağcı Serkan Kaya, askeri helikopterle kamp bölgesine getirildi. 3 kişilik gruptan ayrılarak yanlış yöne gittiği anlaşılan Kaya'nın, gece soğuktan donmamak için sabaha kadar yürüdüğü öğrenildi.

    Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı'na 3 arkadaşı ile tırmandıktan sonra dönüş yolunda kaybolan Serkan Kaya (33), Jandarma Arama Kurtarma Komutanlığına (JAK) ait helikopterle Demirkazık Dağı eteklerindeki Emli Vadisi'ndeki kamp bölgesine getirildi.

    Kamp yerinde hazır bekletilen ambulansa alınan Kaya, sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek hastaneye gitmek istemedi. Ancak, yetkililerin sağlık kontrolünden geçmesi gerektiği yönündeki ısrarları sonucu Kaya, Çamardı Devlet Hastanesine götürüldü.

    Zirve dönüşü arkadaşlarından ayrılarak yolunu kaybeden Kaya'nın, Adana'nın Aladağ ilçesine bağlı Kıcak köyüne ulaştığı öğrenildi. Burada telefonla arkadaşlarına bilgi veren Kaya'nın daha sonra jandarma ekipleri tarafından Aladağ İlçe Jandarma Komutanlığına getirildiği belirtildi.

    Donmamak için sabaha kadar yürümüş

    3 kişilik gruptan ayrılarak yanlış yöne gittiği anlaşılan Kaya'nın, gece soğuktan donmamak için sabaha kadar yürüdüğü öğrenildi.

    Kıcak Köyü Muhtarı İbrahim Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dağda yolunu kaybettikten sonra köylerine gelerek yardım isteyen Serkan Kaya'nın önce jandarma tarafından Aladağ ilçesine götürüldüğünü oradan da askeri helikopterle alındığını söyledi.

    Demirkazık Dağı ile köyleri arasındaki mesafenin yaklaşık 25 kilometre olduğunu bildiren Oğuz, "Köyümüz, Demirkazık Dağı'nın güneyinde dağa en uzak mesafedeki köylerden biridir. Anladığımız kadarıyla dağcı, soğuktan donmamak için yaklaşık 20-25 kilometre yol yürümüştür" dedi.

    Çığ tehlikesi nedeniyle dönüş güzergahını değiştirdiğini, daha sonra da arkadaşlarıyla irtibatını kopardığını anlatan Serkan Kaya'nın, köylülere, "Gece arkadaşlarımla irtibatım kesildi ve yolumu kaybettim. Soğuktan donmamak ve yerleşim merkezi bulabilmek için sabaha kadar yaklaşık 20 kilometre yürüdüm" dediği öğrenildi.

    Yetkililer, Kaya'nın profesyonel dağcı olduğunu ve deneyimlerinin hayatta kalmasında etkili olduğunu belirttiler.

    İstanbul'dan gelerek gece Demirkazık Dağı'na tırmanan 3 kişilik ekip inişe geçtiği sırada, önden giden Serkan Kaya'nın kamp yerinde buluşmak üzere sözleştiği arkadaşlarıyla irtibatı kesilmiş, Serkan Kaya'yı bulamayan arkadaşları kayıp ihbarında bulunmuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow