hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karla kaplı dağlarda PKK operasyonu

    Karla kaplı dağlarda PKK operasyonu
    expand

    Tunceli’de, kışın barınaklarda saklanan terör örgütü PKK üyelerinin etkisiz hale getirilmesi için havadan ve karadan operasyon başlatıldı.

    Zorlu mevsim koşullarına rağmen Hozat ile Ovacık ilçeleri arasındaki bölgede devam eden operasyona katılan Mehmetçik, karadan keşif çalışması yaparken, Kobra tipi helikopterlerde teröristlerin bulanabileceği mağaraları bombalıyor.

    Güvenlik güçlerinin, teknik takip ve telsiz konuşmalarında elde etikleri koordinatlar doğrultusunda Hozat ile Ovacık ilçesi arasındaki dağlık ve ormanlık alanda kış barınaklarında saklanan PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için havadan ve karadan operasyon başlatıldı.

    Hozat’taki 51’inci Motorlu Piyade Tugayı ile Ovacık İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı birliklerin katıldığı keşif operasyonuna, özel birliklerinde katıldığını bildirildi.

    Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu bölgede görev yapan Mehmetçiğin, son teknoloji ürünü silah ve 30 kilo ağırlığındaki teçhizatı ile eksi 20 dereceye kadar kendisini soğuktan koruyan özel kıyafetlerle, derin vadilerde arazi arama ve tarama faaliyeti yürüttüğü öğrenildi.

    Bölgedeki zorlu kış koşullarına ve gündüzleri eksi 15 derece soğuk havaya rağmen operasyonlarını aralıksız sürdüren askeri birliklerin, sabah erken saatlerde helikopterlerle karla kaplı dağlara bırakıldıkları akşam saatlerinde ise üslerine geri döndükleri bildirildi.

    Bu arada, Kutu Deresi bölgesinde, Zel Dağı’nın Kuzey yamacındaki eteklerinde bulunan Roj Deresi içindeki mağaralarda, kobra helikopterleri tarafından bombalandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow