hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seçim startını Ferrari ile verdi!

    Seçim startını Ferrari ile verdi
    expand

    BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, seçim startını vermek için geldiği İzmir'de, kırmızı renkli Ferrari marka otomobil kullandı. Pınarbaşı semtindeki Ülkü Yarış Pisti'nde spor araçla hız yapan Topçu, "Barış ve huzur istiyoruz, hukuk devleti istiyoruz" dedi.

    BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, seçim startını vermek için geldiği İzmir'de Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Başkanı Abdurrahman Çabuk'un onuruna verdiği kahvaltıya katıldı.

    İzmir'in Pınarbaşı semtindeki Ülkü Yarış Pisti'ndeki kahvaltının ardından Ferrari marka kırmızı renkli otomobile binen Topçu, yarış pistinde tur attı.

    Pisti önce yarış pilotu olan rallici Ümit Ülkü ile tur atarak tanıyan Yalçın Topçu, daha sonra direksiyona geçti ve bir tur da kendisi attı.

    Topçu, MÜSİAD üyelerine yaptığı konuşmada, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini, tarım ve hayvancılıkla uğraşanların gün geçtikçe daha da zor durumlara düştüğünü belirtti.

    Yalçın Topçu, Diyarbakır'ın Türkiye'nin her bölgesi kadar güvenli olduğunu, ancak güvensiz gibi gösterilmeye çalışıldığını söyledi.

    Doğu ve Güneydoğu'ya sık sık gittiğini belirten Topçu, "Her sokak başını teröristler tutmuş değil. İstanbul'da ne kadar okul kundaklanıyorsa, Diyarbakır'da da o kadar kundaklanıyor. Diyarbakır ne kadar Kürtse, İzmir de o kadar Kürt. 15-20 yıldır basın ısrarla bir şekilde sanki oralarda hayat durmuş, sokak başlarını teröristler tutmuş gibi gösteriyor" dedi.

    Topçu, iki yıl önce helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nın ölümüyle ilgili olarak 16 Şubat'ta Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

    Topçu, şunları söyledi: "Kabinenin bir bakanı, Yazıcıoğlu'nun ölümü için 'Kaza' dedi. Bizim araştırmamızı da 'Kaza içinde kaza çıkarma' olarak nitelendirdi. Sayın Bakan siz bu olaya 'Kaza' diyorsunuz. Bu söylediğinde samimi isen hemen istifa et. Gerçi siyasi ahlak gereği Türk siyasetinde istifa asaleti yok. Olsaydı hızlı tren kazasından sonra bu işe 'Kaza' diyenler çoktan istifa ederdi. 'Kaza içinden kaza çıkarmayın' diyen bakan koltuğuna oturmaya devam etti.

    Çünkü onlara göre durmak yok yola devam edilecek. Ama biz hukukla gereğini yapacağız. Devlet Denetleme Kurulu, sıradan bir kaza olmadığını ilan etti. Biz de 16 Şubat Çarşamba günü partililer, Alperenler, ailesi ve avukatlarla Kahramanmaraş'ta Adliye'nin önünde olacağız.

    Hukukçularımızın hazırladığı dilekçelerle, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunacağız. 'Bu sürecin yürütülmesi için özel yetkili savcı tayin edin' diyeceğiz. Hukuk içinde kalıp hesabı mutlaka soracağız. Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun harekete geçmesini istiyoruz.

    Başbakan, Devlet Denetleme Kurulu'nun ardından açıklama yapmadı. Konuyu acaba gündemden düşürmeye mi çalışıyorlar. İkaz ediyorum böyle bir niyetleri varsa aldanırlar. Yeryüzünde en son Alperen kalsa bile şahadet sürecinin hesabı mutlaka sorulacaktır. Bu olay ya aydınlanacak ya da aydınlanacaktır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow