hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Baş ağrısı için gitti, yürüyemiyor

    Baş ağrısı için gitti, yürüyemiyor
    expand

    Uşak'ta, evlilik hazırlığı yapan 20 yaşındaki Aysel Yılmaz'ın, baş ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede vurulan iğne nedeniyle sağ bacağının kısmi felç olduğu ileri sürüldü. Uşak İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlattı.

    Uşak'taki bir tekstil atölyesinde çalışan Aysel Yılmaz, geçen 26 Aralık'ta, migrene bağlı şiddetli baş ağrısı nedeniyle Uşak Devlet Hastanesi'ne gitti.

    Acil serviste genç kadına bir hemşire tarafından kalçadan ağrı kesici iğne vuruldu.

    İddiaya göre, iğnenin vurulmasından 15 dakika kadar sonra Yılmaz, bacağında acı hissedip, fenalaşmaya başladı. Bunun üzerine Yılmaz, gözlem odasına alınıp, serum bağlandı.

    Uzman doktorun kontrolünün ardından Yılmaz, 10 gün iş göremez raporu verilip, evine gönderildi.

    Ancak, sağ bacağını hissetmeyen ve ayağında yara ve ödemler oluşan genç kız, bir hafta sonra tekrar hastaneye götürüldü.

    Sağ bacağında kısmı felç meydana geldiği anlaşılan genç kız, acil fizik tedaviye alındı. Bir haftalık ikinci tedavinin ardından 10 günlük rapor verilen genç kızın ağrılarının sürmesi üzerine bu defa plastik cerrahi servisinde tedavisine devam edildi.

    Kızının buradaki tedavisinin halen sürdüğünü anlatan Mehmet Yılmaz, "İğne sonrası kızım rahatsızlandığında, durumunu sorduğum hemşire ve doktorlar, 'Bazen böyle şeyler olur. İğne sinire denk gelmiştir. Bir, iki güne kalmaz geçer' demişti. Ancak, durumu daha da kötüye gitti, yürüyemez duruma geldi. İğneyi yapan hemşirenin, 'Bir keresinde, babama da iğne yaptım. Neredeyse kalp krizi geçiriyordu' demesi, beni iyice çileden çıkartı. Sorumlular hakkında, İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları Birimi'ne Pazartesi günü şikayette bulundum. Hakkımı sonuna kadar arayacağım" dedi.

    "Hayatım karardı"

    Hatalı iğne nedeniyle hayatının karardığını ileri süren Ayşe Yılmaz, "Üç ay sonra düğünüm vardı. `Gelin olup, dünya evine gireceğim' diye hayaller kurarken yatağa mahkum oldum. Günlerdir hastanede tedavim sürüyor. Bu gidişle düğünümü ertelemek zorunda kalacağım. Ancak, tedavimin burada yapılabileceğini söyleyip, üniversite hastanelerine sevkimi de yapmıyorlar. Sakat kalacak olursam hakkımı mahkemede arayacağım. Geleceğimi kararttılar" dedi.

    Soruşturma başlatıldı

    Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan, "Ailenin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. O tarihte görevli doktor ve hemşirelerin ifadeleri alınıyor. Soruşturma sonrasında eğer ihmal varsa gereken cezai işlem yapılacak" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow