hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ünlü yazlık sitede kaçak inşaat furyası

    Ünlü yazlık sitede kaçak inşaat furyası
    expand

    Muğla'nın Datça ilçesinde, Doğal SİT ve orman alanı içerisindeki Aktur Tatil Sitesi'ne, 1 Ekim 2010 tarihinde başlayan inşaat sezonu ile birlikte kaçak inşaat yapıldığı belirlendi.

    Datça Doğa ve Çevre Dostları adı altında, başta Başbakanlık olmak üzere Çevre ve Orman Bakanlığı ile ilgili kurumlara yapılan suç duyurusu üzerine ortaya çıkan olay, Muğla İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ni de harekete geçirdi.

    Şikayetler üzerine yapılan denetimlerde bugüne kadar çeşitli tarihlerde 85 inşaat hakkında imara aykırılık nedeniyle işlem yapıldığı öğrenildi.

    İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, imara aykırı eklenti yaptıkları belirlenen yapıların mühürlendiği ve yıkım kararı verildiği vurgulanırken, bundan sonra da olası şikayetlerin değerlendirileceği bildirildi.

    Denize 100 metre sınırı içinde bulunduğu halde, yıkılıp yerine yeniden inşa edilen yapılar ile ilgili olarak Bayındırlık Müdürlüğü'nün devreye girmesi bekleniyor.

    Aktur Site Müdürü Muammer Zambal, inşaat sezonu başlamadan önce site içerisinde iş yapan tüm inşaat firmalarının, site yönetim kurulu tarafından yazılı olarak uyarıldığını söyledi.

    Zambal, "İnşaat ve tadilatlar için yetkili yerlerden gerekli izinlerin mutlaka alınması konusunda uyarılarımızı yaptık. Müteahhitlerin vergi kayıtlarının bulunmasını, yapacakları işin projesi hakkında önceden bilgi verilmesi gerektiğini hatırlattık. Yönetim olarak uyarıdan başka herhangi bir yaptırımımız yok" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow