hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Lezbiyen ilişki yaşıyordu, öldürdüm"

    Lezbiyen ilişki yaşıyordu, öldürdüm
    expand

    Gaziantep'te eski sevgilisi üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Pınar Türkmen'i öldürmekten tutuklanan 24 yaşındaki Emrah Gümüş, "Pınar kız arkadaşı F. ile lezbiyen ilişki yaşıyordu. Uyardım dinlemedi, öldürdüm" iddiasında bulundu.

    3 yıl arkadaşlık yapıp ayrıldığı Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Pınar Türkmen'i, 17 Şubat günü Yeditepe Mahallesi'nde, tabancayla öldüren sınıf arkadaşı Emrah Gümüş tutuklandı.

    Yapılan soruşturmada, Gümüş hakkında 'kasten öldürme, silahla tehdit ve ruhsatsız silah taşıma' suçlarından dava açıldı.

    Cumhuriyet Savcısı Hasan Baykal'ın hazırladığı iddianamede, şüphelinin Pınar Türkmen'i öldürmek amacıyla arkasından, öldürücü bölgelerine yakın mesafeden ateş ettiği, bu nedenle cinayetin kasten işlendiği görüşüne yer verildi.

    Emrah Gümüş, poliste verdiği ve adliyede de tekrarladığı ifadesinde, Pınar Türkmen ile yaklaşık 3 yıldır karı-koca hayatı yaşadıklarını, ancak, 6 ay önce sebepsiz yere Pınar'ın kendisinden ayrılmak istediğini, gönül arkadaşlıklarının bitmesine karşın normal arkadaş olarak ilişkilerinin sürdüğünü anlattı.

    "Lezbiyen ilişki yaşıyordu"

    Eski kız arkadaşının 2010-2011 öğretim yılı başında, F. adlı bir kız öğrenciyle arkadaş olduğunu ve ikilinin arkadaşlığının ilerlediğini belirten Gümüş, F.'nin çoğu zaman Pınar'ın evinde kaldığını kaydederek şu iddiada bulundu:

    "F. yapı itibarıyla erkeğe benzeyen, yine erkek gibi yaşayan, lezbiyen ilişkisi olan bir bayandı. Ben muhtelif defalar Pınar'ı bu kızla gezmesinin yanlış olduğu, okuduğumuz bölümde, hatta üniversitede F. ile olan arkadaşlığının yanlış algılandığını, lezbiyen olarak bilindiğini, kendisine de aynı damganın vurulacağını söyledim. İkazıma kulak asmadı. Pınar'ın F. ile olan arkadaşlığı zoruma gidiyordu. Kendi arkadaşlarım bile zaman zaman bana gülüyor, 'Pınar sende bulamadığını, onda buldu' diye alay ediyorlardı."

    "Daha önce evine 2 kez ateş ettim"

    Cinayetten önce değişik zamanlarda iki kez Pınar'ı korkutmak amacıyla tabancayla evine doğru ateş ettiğini ve bu nedenle bazı kişilerin kendisini tehdit edip, dövdüğünü ileri süren Emrah Gümüş şöyle devam etti:

    "Olay günü de F. ve Pınar'ı iki erkek ile gördüm. Erkekler ayrıldı, F. de minibüse binip yalnız kalınca, Pınar'ın yanına gittim. Tartıştık. Bana, 'Sen karışma. seninle evleneceğimizi mi zannediyorsun? Benim hayatımda sana yer yok. Ben evli bir erkekle ilişki yaşıyorum. Benim tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor. Senin gibi çulsuz, şerefsiz birine hayatımda yer yok. İstediğimle ilişkiye girerim, gerekirse kızlığımı da diktiririm. Ne yaparsam yapayım, kimse benim namussuz olduğumu anlamaz. Benim ihtiyaçlarımı sen mi karşılıyorsun?' diye hakaret etti. Şeker hastasıyım, iğnemi de yapmamıştım. Sinirlendim ve tabancayla ateş ettim. Öldürmek istememiştim."

    Emrah Gümüş'ün yargılanmasına, önümüzdeki günlerde Gaziantep 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow