hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şiddet Kadınlar Günü dinlemedi!

    Şiddet Kadınlar Günü dinlemedi
    expand

    Bugün Dünya Kadınlar Günü. Birçok kadın, hemcinslerine yönelik şiddete ve ayrımcılığa tepki için meydanlarda. Ama maalesef bugün de şiddet haberleri geldi, 2 kadın öldürüldü, 4 kadın da eşlerinin saldırısı sonucu ağır yaralandı.

    Türkiye'de kadınların meydanlara çıktığı, 'bu şiddet dursun' diye mitingler yaptığı, kadın cinayetlerinin masaya yatırıldığı Dünya Kadınlar Günü'nde 2 kadın daha kurban oldu.

    GİRESUN:
    Giresun'un Espiye İlçesi'nde evine giderken silahlı saldırıya uğrayan 55 yaşındaki Zahide Tığlı kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

    Yağlıdere İlçesi'nde İcra Müdürü olarak görev yapan ve Espiye İlçesi'nde oturan 3 çocuk annesi Zahide Tığlı, dün akşam saat 18.00 sıralarında fırından ekmek alıp evine giderken silahlı saldırıya uğradı. Adabük Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde kimliği belirsiz kişinin tabancayla ateş ettiği Zahide Tığlı, ağır yaralı olarak Espiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Tığlı, buradaki ilk müdahalenin ardından Giresun Prof.Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken yolda hayatını kaybetti. İkinci evliliğini yaptığı Mustafa Tığlı ile sorunları nedeniyle bir süredir ayrı yaşayan Zahide Tığlı'ya ateş eden kişinin kimliğinin belirlenebilmesi ve yakalanması için çalışma başlatıldı.

    ÇANAKKALE:
    Çanakkale'de bir süre önce cezaevinden çıkan 45 yaşındaki Tuncay Dikmen, dilendirdiği bedensel engelli eşi 41 yaşındaki Semiha Dikmen'i yol ortasında ekmek bıçağıyla boynundan keserek yaraladı.

    Görenleri dehşete düşüren olay Demircioğlu Caddesi'ndeki bir kırtasiye dükkanı önünde meydana geldi. Bir süre önce cezaevinden çıkan ve çeşitli suçlardan sabıkası bulunan Tuncay Dikmen, dilendirdiği ve sağ bacağı aksayan eşi Semiha Dikmen ile yol ortasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışmaya başladı.

    Çevredekilerin şaşkın bir şekilde izlediği tartışma sırasında Tuncay Dikmen üzerinde bulundurduğu ekmek bıçağını çıkararak eşi Semiha Dikmen'in boynuna dayadı. Ardından da kadının boynunu kesti. Olay yeri bir anda kan gölüne döndü.

    Eşinin elinden kurtularak can havliyle koşmaya başlayan talihsiz kadın, 100 metre ileride yere yığılıp kaldı. Dikmen'in boynundan yere kanlar akmaya başladı. Olayı gören vatandaşlar hemen polisi ve 112 Acil Servisi aradı. Olay yerine gelen polis, eşini kesen Tuncay Dikmen'i bir sokak arkada yakaladı.

    Yerde yatan ve yardım bekleyen talihsiz kadına ilk müdahaleyi ise gelen 112 Acil Servis ambulansındaki kadın sağlıkçılar yaptı. Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırılan talihsiz Semiha Dikmen ameliyata alındı. Dikmen'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

    KAYSERİ:
    Kayseri'de nakliyecilik yapan 38 yaşındaki Celalettin Genç, kendini yemeğe götürmesini isteyen 21 yıllık eşi 37 yaşındaki Nevin Genç'i, döverek hastanelik etti.

    Yaralanan Nevin Genç, Kayseri Eğitim ve Araştırma Acil Servisi'nde tedaviye alınırken, eşi Celalettin'den şikayetçi olduğunu söyledi.

    BALIKESİR:
    Balıkesir'de 70 yaşındaki Hüseyin Erden, engelli kızı 38 yaşındaki Ayten Erden'i döverek öldürdü. Erden, polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Erden'in, 12 yıl önce de eşini de baltayla yaraladığı ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ŞANLIURFA
    Şanlıurfa'da bakkal 26 yaşındaki Selahattin B., sokak kapısını açık bıraktığı gerekçesiyle tartıştığı bir çocuk annesi, hamile eşi 24 yaşındaki Zekiye B.'ye cebinden çıkardığı bıçağı fırlattı. Kadın, bıçağın boğazını kesmesiyle yaralanırken, gözaltına alınan eşi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    Gözaltına alınarak Eyyübiye Polis Merkezi'ne götürülen Selahattin B., eşini sevdiğini ve tartışma sırasında öfkesinin kurbanı olduğunu söyledi. Şüpheli, "Sokak kapısını açık görünce sinirlendim. Hırsızın eve girme ihtimalinden dolayı eşimle tartıştık. Bu sırada öfkelendim ve sırtı dönük eşime cebimde taşıdığım ucu kapalı olan bıçağı fırlattım. Fırlattığım bıçağın ucu açılarak eşimin boğazını kesti. Onu yaralamak gibi bir niyetim yoktu, ben eşimi seviyorum ve çok pişmanım" dedi.

    ANTALYA
    Antalya'da, kendisinden izinsiz Isparta'dan Antalya'ya geldiğini iddia ettiği eşiyle tartışan koca eşini 3 yerinden bıçakladı.

    Olay sonrası yaralı kadın, ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Karısını yaralayan R.Ç'nin, eşinin kendisinden habersiz Isparta'dan Antalya'ya geldiğini söylediği ve bu yüzden yaşandığı belirtilen tartışmada eşini bıçakladığı öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow