hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyoğlu'nda HES protestosu

    Beyoğlunda HES protestosu
    expand

    Beyoğlu'nda bir grup, Hidroelektrik Santralleri (HES) yapımı için doğanın tahrip edilmesini protesto etti.

    Sütlüce'de Miniatürk önünde toplanan bir grup sivil toplum kuruluşu örgütü üyesi, sloganlar atarak, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binası önüne kadar yürüdü.

    Burada bir açıklama yapan Munzur Koruma Kurulu Sözcüsü Hasan Şen, doğanın ve insan yaşamının temeli olan suyu metalaştırmaya, ticarileştirmeye dönük saldırıların hızla büyüdüğünü savunarak, Munzur'dan Karadeniz vadilerine, Ege'den Güney illerine, Anadolu'nun dört bir yanında su havzalarının ticarileştirilmesinin önünü açan ve doğayı yıkıma uğratan hidroelektrik santral ve baraj projelerine karşı direnişlerin devam edeceğini söyledi.

    Önceki aylarda gündeme gelen Tabiatı ve Biyoçeşitliliği Koruma Yasa tasarısının henüz Meclis komisyonlarında görüşülürken çıkarılan Yenilebilir Enerji Kanunu (YEK) adlı yasanın, koruma altındaki alanları yok edecek bir adım olduğunu savunan Şen, sit ve doğal koruma alanlarında baraj ve HES yapılmasının Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası anlaşmalara da aykırı olduğunu belirtti.

    Basın açıklamasının ardından AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binası önüne, gündöndü çiçeği bırakan grup üyeleri, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow