hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tatlıses'in hayati tehlikesi devam ediyor

    Tatlısesin hayati tehlikesi devam ediyor
    expand

    İstanbul Maslak'ta uğradığı silahlı saldırı sonrası hastanede yoğun bakımda tutulan İbrahim Tatlıses'e uyuması için verilen ilacın dozajı azaltıldı, Tatlıses uyandırılmaya çalışılıyor. Saldırının gerçekleştirildiği silahın balistik incelemesi de tamamlandı, başka bir olayda kullanılmadığı anlaşıldı. Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise, "Tatlıses’in korumaları daha iyi olabilirdi. Belli ki yetersizdi" dedi.

    İbrahim Tatlıses'in tedavi gördüğü Acıbadem Maslak Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu ve Beyin Cerrahı Prof. Dr. İlhan Elmacı basın toplantısı yaptı.

    Prof. Dr. Elmacı, "Kötüye giden bir şey yok fakat yoğun bakımdan çıkmadığı sürece hayatı risk devam ediyordur. Yoğun bakımda kafa içi basıncı düşürmeye dönük olan yoğunlaştırılmış tedavisi devam edecek. Hastayı uyutmaya dönük tedaviyi azaltarak devam ettirme kararı verdik. Derin uyutmadan, giderek ilaçları azaltıp sistemik tabloyu görmeye dönük bir aşamaya geçmiş oluyoruz. Düne göre daha pozitif durumu ifade ediyor. Milimetrik de olsa bunu söyleyebiliriz" dedi

    Ağır bir tablonun sözkonusu olduğunu belirten Elmacı, "Bu tablo içerisinde bizim temel bir prensibimiz var. Yoğun bakımdan çıkmadığı sürece hayati risk devam ediyordur. Hayati risk, azalarak devam ediyor. Aniden bir uyandırma söz konusu olamaz. Burada bir zaman vermek de doğru olmaz" şeklinde konuştu.

    Prof. Dr. Elmacı, bir gazetecinin, "Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül biraz önce bir açıklama yaptı. 'Uyandırıldı, parmaklarını oynatıyordu' şeklinde konuştu" demesi üzerine "Biz tüm bu bilgileri aile ile paylaşıyoruz. Başka kimseye bir tıbbı bilgi verip, başka kimseyle paylaşmamız söz konusu değil" dedi.

    Tatlıses'in sağlığı ile gelişmeleri bir de basın mensupları ile paylaştıklarını ifade eden Elmacı, "Kamuya dönük olarak bilgileri sizle paylaşıyoruz. Dolayısıyla tüm bu bilgileri alma kaynağınız biziz. Bu durumu tespit etmek lazım" uyarısında bulundu.

    Prof. Dr. Elmacı, ayrıca şu bilgileri verdi:

    "Bu uyandırılma süreci bir anda olup biten bir süreç değil. Beyin içinde iyileşme zaman içinde olur. Dolayısıyla ilaçların dozunu azaltıyoruz demek şu: Kendisini uyutmaya dönük ilaçları iki basamak aşağı çekiyoruz. Tablo nereye gidecek göreceğiz. Sonra ona göre azaltma süreci yüzde 50 yüzde 50 devam edecektir. Dolayısıyla bir anda uyandırılma söz konusu değil."

    Elmacı, "Uyandırıldığında konuşabilecek durumda olacak mı?" sorusunu yanıtlarken de bunun bir anda olmayacağını belirterek, "Bu ilaçlar, normalin üzerindeki kafa içi basıncı düşürmeye dönük. Bu süreci zaman içerisinde yakalayabilirsek olur" diye konuştu.

    "Bunlara itibar etmeyin"


    Başhekim Prof. Dr. Çuhadaroğlu da, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bizzat sağlık ekibimizle bağlantı kurarak bilgi aldılar. Sağlık Bakanı da arayıp bilgi aldı. Biz de zaman zaman sağlık bakanlığına bilgi veriyoruz" dedi.

    Prof. Dr. Çuhadaroğlu, "Ziyarete gelen insanlar, bizden doğrudan bilgi almış gibi demeçler veriyorlar. Bunlara itibar etmeyin. Hastane yönetimimiz, bilgiyi önce aileye vermektedir. Aileye verdikten sonra basınımızla paylaşıyoruz. Net bilgi aile ve basın mensuplarında var. Bunun dışında bir bilgi kaynağı asla yok" diye konuştu.

    Çuhadaroğlu ayrıca, "Acıbadem Üniversitesi Rektörü ve Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necmettin Pamir de hastamızı değerlendirdi. Tedavinin yolunda ve yerinde olduğunu söyledi" dedi.

    Çuhadaroğlu, Prof. Dr. Pamir'in de Prof. Dr İlhan Elmacı'nın anlattığı gibi beklenmesi gerektiğini ve olumlu gidiş olduğunu söylediğini ifade etti.

    Oğlu Ahmet Tatlı'nın açıklaması

    İbrahim Tatlıses'in oğlu Ahmet Tatlı da doktorların devamlı gazetecilere açıklama yaptığını ifade ederek, itibar edilmesi gerekenin onların sözleri olduğunu belirtti.

    Tatlı, "Ziyarete gelenler, çeşitli açıklamalar yapıyorlar. İyileştiğinde en iyi açıklamayı İbrahim Tatlıses yapacak. Herkesten dua etmelerini istiyorum. Özellikle Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza, Emniyet Müdürlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

    Bir gazetecinin "Mobese görüntülerini izlediniz mi?" sorusu üzerine Tatlı, "Bu konuyu emniyet takip ediyor. Biz sadece babamın hayatta olmasını düşünüyoruz. Çocukları, torunları var. 4-5 saatte bir gazetecilere açıklama yapılıyor. Siz sadece bunlara itibar edin. İbrahim Tatlıses'in durumu iyiye gidiyor. Bu bir süreç" diye konuştu.

    Diğer bir gazetecinin "Siz babanızı gördünüz mü?" sorusu üzerine Tatlı, "Ben de herkes gibi programı seyretmiştim. Olay birkaç dakika sonra oldu. Hastaneye ilk gelenlerden biri benim. Her şeyin başından beri varım. Şu anda bir süreç içindeyiz. Onun iyi olmasını istiyoruz" dedi.

    Silah temiz çıktı

    Tatlıses'e yönelik saldırının gerçekleştirildiği Kalaşnikof marka silahın başka bir olayda kullanılmadığı belirlendi.

    Alınan bilgiye göre, saldırıda kullanılan Kalaşnikof marka silahtan çıkan mermi ve boş kovanlar incelendi, daha önce herhangi bir nedenle polis kayıtlarına giren silahlarla karşılaştırıldı.

    Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğünün incelemeleri sonucunda bu silahın başka bir olayda kullanılmadığının tespit edildiği bildirildi.

    TATLISES'İN KORUMALARI İFADE VERDİ

    İbrahim Tatlıses'in şoförü ve emekli polis memurları olan 2 koruması, sanatçının uğradığı silahlı saldırıya ilişkin 6 saat ifade verdi.

    İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Gayrettepe'deki yerleşkesine sabah saatlerinde gelen Tatlıses'in şoförü Hakan Çalışkan ile emekli polis memurları olan korumaları Mehmet Selami Aldemir ve Uğur Mazlum'un olaya ilişkin 6 saat ifadeleri alındı.

    Asayiş Şube Müdürlüğünde ifade verme işlemleri tamamlanan şoför ve 2 koruma, daha sonra emniyetten ayrıldı.

    Fotoğraf çektirenlere ulaşıldı


    Bu arada İbrahim Tatlıses'in vurulmasıyla ilgili yapılan polis soruşturmasında görgü tanıklarına göre program çıkışında sanatçının fotoğraflarını çeken ve sonrasında anlamsız bir şekilde bağırarak gürültü yaptıkları iddia edilen iki hayranına polis ulaştı.

    Programı izleyen ve İbrahim Tatlıses'in hayranı biri mühendis iki gencin kimlikleri belirlenerek, yaralama olayıyla ilgili bilgilerine başvuruldu.

    Yapılan soruşturmada iki gencin yaralama olayıyla bir ilgilerinin olmadığı sadece İbrahim Tatlıses'in fotoğrafını çektikleri ortaya çıktı.

    Gençlerin sanatçının yanlarından ayrılmasının ardından fotoğraflarını çekmenin verdiği heyecanla "Yaşasın" diye bağırdıklarını söyledikleri öğrenildi.

    Polis gençlerin olaydan hemen önce İbrahim Tatlıses'in çektikleri fotoğrafını da inceledi. Bu incelemede herhangi bir suç unsuru bulunmadı.

    Gençlerin İbrahim Tatlıses'i de fotoğrafını çekerken heyecandan makineyi salladıkları bu nedenle fotoğrafların flu çıktığı öğrenildi.

    ZİYARETLER

    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tatlıses'i yoğun bakımda ziyaret etti.

    Arınç, "Tabii uyuyordu, uyandırılmamasını rica ettim. Dış görünüşüyle, bildiğimiz Tatlıses'ti. Allah selamet versin. Allah en kısa zamanda şifa versin. Gözlerimle de gördüm ki, nabzı ve nefes alışverişleriyle genel durum itibariyle maşallah güzel. Bundan ayrıca memnunum. Ailesini, çocuklarını, sevenlerini ziyaret ettim. Onlara da geçmiş olsun dileklerimi ilettim" diye konuştu.

    Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İbrahim Tatlıses'i ziyaret için saat 17.30 sıralarında hastaneye geldi. Demirel, hastane bahçesinde Tatlıses'in yakınları tarafından alkışlarla karşılandı. Yaklaşık 10 dakika hastanede kalan Demirel çıkışta yaptığı açıklamada, "Saldırıyı kınıyorum. İnşallah sevenlerine geri dönecek. En kısa zamanda sağlığına kavuşmasını umut ediyorum" dedi.

    Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, hastanede uzmanlarla konuşup, görüştüğünü ve her şeyin daha iyiye gittiğini öğrendiğini belirterek, kendisinin düne nazaran bugün çok daha mutlu olduğunu ifade etti.

    Fakibaba, "Saldırganları devletimiz bulacaktır. Yaralanan arkadaşlarımız da hastanede tedavi edilecektir. İbomuz tekrar aramızda olacak. Biz onu bir daha
    bırakmayacağız. Onu çok seviyoruz. Allah'tan acil şifa diliyoruz" dedi.

    Hastaneye ziyarete gelenlerden sanatçı Adnan Şenses de İbrahim Tatlıses ile bir ay önce görüştüğünü kaydederek, Tatlıses'in rahatsızlığından dolayı ziyaretine geldiğini ve iş hakkında görüştüklerini ifade etti.

    Bunların yanı sıra hastaneye ziyarete gelen oyuncu Oya Aydoğan ve sanatçı Mustafa Sandal'ın ziyaret çıkışında bitkin oldukları görüldü.

    İbrahim Tatlıses'in sevenleri, "Hepmiz İbo'yuz, İbo ölemez" sloganı attılar.

    SİYASİLERİN DEĞERLENDİRMELERİ

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da saldırıyla ilgili olarak, "Faillerin kısa sürede yakalanması için çalışıyoruz" dedi.

    Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, sanatçı İbrahim Tatlıses'e silahlı saldırıyla ilgili olarak, "Koruması daha iyi olabilirdi. Belli ki o anda koruma yeterli değil" dedi.

    Atalay, Tatlıses'in silahlı saldırıya uğramasından dolayı çok üzüldüğünü belirterek, iyileşmesi dileğinde bulundu. "Koruması daha iyi olabilirdi" diyen Atalay, "Yeteri kadar koruması var, 3 tane... Kendi koruması, özel harekatta yetişmişler. Ama arkada, biraz uzak bir mesafede... Çok arkada araçta duruyorlar. Koruma çok hassas bir iştir. Orada belli ki o anda koruma yeterli değil" diye konuştu.

    Atalay, "Emniyetten koruma verilmemiş, başvurusu varmış ama..." denilmesi üzerine, "Onu bilmiyorum, İstanbul Valiliği bilir. Başvurusu var mı, verildi mi Valilik bilir" dedi.

    Bu tür olaylarda sabırlı olunması gereğine işaret eden Atalay, "Hiç ummadığınız şeyler çıkıyor. Ama bulurlar. Bulunabilecek, aydınlanabilecek bir olay. Eminim bir iki gün gibi kısa sürede oradan şey çıkar, ben öyle bekliyorum" diye konuştu.

    Atalay, "Olayda Kalaşnikof kullanılmış. Olayın profesyonel olduğu konusunda herkes hemfikir" denilmesine, "Çok enteresan. Gördüğüm kadarıyla İstanbul Emniyeti çok iyi çalışıyor. Hükümet, Başbakanımız yakından takip ediyor. İnşallah bulunur" dedi.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek de gazetecilerin, "Tatlıses ile ilgili bir tasarruf olabilir mi? Adaylığını açıklayacağı söyleniyordu" sorusuna, "Bizde o konu hiç gündeme gelmedi, öncesinde de gelmedi. Bir müracaatı da yoktu. Bazı konular görüşüldü, bazı isimler konuşuldu ama o hiç konuşulmamıştı" dedi.

    Devlet Bakanı Egemen Bağış ise, “Allah’tan acil şifa diliyorum. Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Sayın Tatlıses uzun yıllardır sanat hayatıyla, eserleriyle, filmleriyle, renkli hayatıyla hepimizin hayatında yer etmiş bir insandır. Hepimizi duygulandıran eserlere imza atmış bir insandır. Bu ülkenin kültür dokusunda büyük emekleri olan bir insandır. Kendisi için bütün vatandaşlarımız gibi ben de dua ediyorum. Allah’tan şifa diliyorum. İnşallah bir an önce sağılığına kavuşur, ülkemizin kültür dokusuna katkılarını sürdürür" diye konuştu.

    Bakan Bağış “Saldırıyı kim yapmış olabilir, bir fikriniz var mı ?" şeklindeki soru üzerine de, “Onu ben bilemem, konuyu emniyet güçlerimiz araştırıyor. Ben Türk Emniyet Teşkilatı’na çok güveniyorum. Bugüne kadar dünyaya örnek olacak başarılara imza atmış bir polis teşkilatımız var. Bu kanlı eylemin arkasında da kim olduğunu çok kısa bir sürede ortaya çıkaracaklardır ve sorumluları yakalayacaklardır“ şeklinde konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow