hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    4 öğrenciyi yaralayan sürücüye linç girişimi!

    4 öğrenciyi yaralayan sürücüye linç girişimi
    expand

    Mersin'de 4 ilköğretim okulu öğrencisinin yaralandığı trafik kazası sonrası olay yerinde toplananlar, korkup kendini bir işyerine kilitleyen sürücüyü linç etmek istedi. Polis, satır ve sopalarla saldıran öfkeli kalabalığı dağıtmak için havaya uyarı ateşi açtı.

    Olay, Kurdali Mahallesi Mersinli Ahmet Bulvarı'nda dün akşam saatlerinde meydana geldi.

    Sürücüsünün kimliği açıklanmayan 33 B 2607 plakalı otomobil, doğu ve güneydoğudan göç edenlerin yoğun olduğu Güneykent Mahallesi'nde şehir merkezine doğru giderken yolun karşısına geçmek isteyen ilköğretim okulu öğrencileri Bilal ve İbrahim Çetin kardeşler ile Rojda ve Baran Gücüyetmez kardeşlere çarptı.

    Otomobil, kaza sonrası elektrik direğine çarparak durdu. Yaralı öğrenciler, ambulanslarla çeşitli hastanelere götürüldü. Kaza sonrası toplanan mahalle halkı, aşırı süratli olduğunu öne sürdükleri sürücüye saldırdı.

    Korkan sürücü, bir işyerine sığınıp, kapıyı kilitledi. Öfkeli kalabalık sürücüyü linç etmek için saldırırken, işyerinin kapısını tekme ve sopalarla kırmaya çalıştı.

    Olay yerine gelen çevik kuvvet polisleri vatandaşları dağıtmak istedi. Öfkeli kalabalık, bu kez sürücüyü koruduğu iddiasıyla satır, taş ve bıçaklarla polislere saldırdı.

    Polis ekipleri yetersiz kalınca, olay yerine takviye ekip istendi. Linç edilmek istenen sürücü, havaya ateş ederek kalabalığın dağıtan polisin oluşturduğu güvenlik koridorundan çıkarılarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Kalabalık, bir süre sonra polisin müdahalesi ile dağıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow