hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayhan Çarkın'a soruşturma...

    Ayhan Çarkına soruşturma...
    expand

    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, eski özel harekatçı Ayhan Çarkın hakkında soruşturma başlattı.

    Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde gerçekleşen bazı olaylarla ilgili açıklamaları medyaya yansıyan "Susurluk" davası hükümlüsü Çarkın hakkında soruşturma başlatıldı.

    Savcılık, soruşturma kapsamında, "şüpheli" sıfatıyla bir süre önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade veren Çarkın'ın ifade tutanaklarını istedi.

    Çarkın'ın ifadelerini inceleyecek olan savcı, bölgedeki olaylara ilişkin ifadelerini yetersiz bulması halinde talimatla yeniden ifadesinin alınması talebinde bulunacak.

    Bu arada, Diyarbakır Baro Başkanlığı da bir süre önce Çarkın'ın basına yansıyan açıklamaları nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

    Çarkın, 26 Mart 2011 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ifadesi alındıktan sonra tutuklama istemiyle İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmiş, sorgusu tamamlandıktan sonra serbest bırakılmıştı.

    Çarkın ne demişti?

    Susurluk davasında çeteye üye olmak suçundan 4 yıl ceza alan eski emniyetçi Ayhan Çarkın, geçtiğimiz günlerde gazetelere yaptığı açıklamada, “terörle mücadele" adı altında birçok cinayet işlediklerini söylemişti. Birçok insana işkence yaptıklarını da söyleyen Çarkın, JİTEM’in de birçok katliama imza attığını belirtmişti.

    Vicdan azabı çektiği için şimdi gerçekleri açıkladığını ifade eden Çarkın, “Ergenekon bizim hepimizin çıkış noktası. Bizim çıkış noktamızdır. Ergenekon’dan şu anda kimse içeride değil. Hepsi dışarıda. Veli Küçük’ün Dağlık Karabağ’la da alakası var. Orada da bir Ergenekon var" demişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow