hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mazbata törenine Danıştay protestosu damga vurdu

    Mazbata törenine Danıştay protestosu damga vurdu
    expand

    Ankara farklı bir uygulamaya tanıklık etti. Yargıtay ve Danıştay'a seçilen yeni üyelerin mazbata töreni ilk kez bir otelin konferans salonunda gerçekleştirildi. Çünkü mazbata alan üye sayısı 214'dü. Daire ve üye sayılarının artırılması sonrası yaşanan bu tabloda Danıştay yer almadı. Danıştay Başkanı ve eski üyeler törene katılmayarak protesto ettiler.

    Yargıtay ve Danıştay'da yüksek yargının itirazlarına rağmen iş yükünü azaltmak amacı ile daire ve üye sayısının artırılmasından sonra bir ilk daha yaşandı.

    160'ı Yargıtay'a 54'ü Danıştay'a seçilen 214 yeni üye için yapılan mazbata töreni alışıldığı gibi yargıtay tören salonunda yapılmadı. Çünkü o salon 214 üyeyi ve konukları ağırlayacak kadar büyük değildi.

    Ve ilk kez bir otelde düzenlenen törene Danıştay'ın protestosu damgasını vurdu. Danıştay'ın eski üyeleri de Başkan Mustafa Birden de törene katılmadı. Danıştay sadece yeni seçilen üç daire başkanıyla temsil edildi.

    Adalet Bakanı Ahmet Kahraman da  törendeki konuşmasında  yüksek yargı başkanlarının "daire ve üye sayısının artırılmasına yönelik eleştirilerini" hedef aldı:

    "bazıları sizin gelişinizden rahatsızlıklarını dile getirseler de yaptığınız çalışmalarla onların endişelerini gidereceksiniz."

    Mazbata töreninde başka  ilginç görüntüler de yaşandı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker törendeydi.

    Ancak mazbata alacakların sayısı çok olunca, Danıştay'dan da katılım olmayınca, ikişer defa sahneye çıkıp mazbata vermek zorunda kaldılar.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow