hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Santrale bizi alın" eyleminde arbede

    Santrale bizi alın eyleminde arbede
    expand

    Zonguldak'ın Çatalağzı beldesinde kurulu Çatalağzı Termik Santrali'ne (ÇATES) il dışından 50 personelin alınmasına tepki gösteren bir grup belde sakini, yürüyüş yaptı. Santrale girmek isteyen bazı vatandaşlarla polis arasında arbede çıktı.

    ÇATES'te taşeron firma tarafından yürütülen bazı hizmetler için geçen hafta Zonguldak'tan işe alınan 10 kişiye karşın il dışından 50 işçinin istihdam edildiğini öğrenen bazı belde sakinleri, Çatalağzı Belediyesi önündeki Köksal Toptan Tören Alanı'nda toplandı.

    Burada pankart açarak sloganlar atan grup, İstiklal Marşı okudu. Yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki santrale yürüyen grup, alkış ve sloganlarla işçi alımlarını protesto etti.

    ÇATES'in önüne gelen gruptan 5-6 kişi, İşletme Müdürü Muzaffer Gençoğlu ile görüşmek üzere içeri alındı. Gruptaki diğer kişilerin de ÇATES'e girmek istemesi üzerine grup ile polis arasında arbede çıktı.

    Gruptakilerin, polis ve santralin güvenlik görevlilerine taş atmaya başlaması üzerine polis, biber gazı sıkarak grubu dağıttı.

    Öte yandan ÇATES yetkilileriyle yaklaşık 1 saat görüşen temsilcilerin, taleplerine olumlu yanıt verilmediğini belirtmesi üzerine gruptakiler yolu araç trafiğine kapattı.

    İl Emniyet Müdürü Mahir Güney'in dağılmalarını istediği eylemciler, daha sonra Belediye Başkanı Mehmet Alim ile beldenin girişinde faaliyet gösteren Eren Holding iştiraklerinden Eren Enerji'ye yürüdüler.

    Belde Belediye Başkanı Mehmet Alim ve gruptan 3 kişi, Eren Enerji Koordinatörü Erol Orhan ile görüştü. Erol Orhan'ın görüşme sırasında "Eren Enerji'ye bundan sonra işe alım olması durumunda beldedeki işsizlere öncelik tanınacağı, bunun için de muhtarların liste yaparak kendilerine iletmesini istediğini söylediğinin" açıklanması üzerine eylemci grup, olaysız dağıldı.

    Belediye Başkanı Mehmet Alim, gazetecilere yaptığı açıklamada, beldedeki insanların iş istediğini belirterek, "Muhtarlarla birlikte işsizlerin listesini hazırlayacağız. İşe alım olduğunda Eren Enerji belde halkımızdan istihdam sağlayacak. Ancak ÇATES'e geçen hafta alınanlardan beldemizde oturan kimse yok. Bazı insanlar işe alınsaydı kimse mağdur olmazdı. Bu yüzden santralden sıkıntılıyız" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow