hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirtaş: "İmamlar JİTEM'den farklı değil"

    Demirtaş: İmamlar JİTEMden farklı değil
    expand

    Başbakan Erdoğan dün grup toplantısında sivil itaatsizlik eylemini camilere taşıyan BDP'yi sert sözlerle eleştirmişti. BDP'yi bölücülükle, seçime dönük kampanya yapmakla suçlayan Erdoğan'ın eleştirilerine, BDP lideri Selahattin Demirtaş cevap verdi. Demirtaş, hükümet tarafından Güneydoğu'ya gönderilen kadrolu imamların JİTEM'den farklı bir amaç gütmediğini iddia etti.

    Başbakan Erdoğan, sivil itaatsizlik eylemini camiilere taşıyan BDP'yi eleştirdi; din üzerinden bölücülük yapmakla suçladı.

    Erdoğan'ın açıklamalarına BDP'den cevap gecikmedi.

    BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümet tarafından Güneydoğu'ya gönderilen kadrolu imamların JİTEM'den farklı bir amaç gütmediğini iddia etti:

    ''MGK'da özel olarak, bölgeye özel imamların gönderilmesi kararlaştırılmıştır ki bu durum bölgeye özel bir istihbaratçı göndermenin bir başka şekli. Dini terörle mücadelede araç olarak kullanmak utanç verici bir durumdur. Devletin bu şekilde görevlendirdiği imamlar özel tim, korucu, kontra, JİTEM'den farklı bir amaç gütmüyor. Bunların 2011 versiyonu."

    "Boykota devam" çağrısı

    Selahattin Demirtaş, boykota devam çağrısı da yaptı:

    "Halk Türkçü, Fethullahçı ve devletçi imamların etrafında, arkasında saf tutmasın. Çünkü dinimizde bu kavramların hiçbiri yoktur. Bu misyonla görevlendirilmiş özel ve siyasi görevlilerdir. Din kisvesi altında halka Türkçülüğü, devletçiliği, cemaatçiliği dayatan imamlardır. 'Irkçı, devletçi, Fethullahçı imamların arkasında kimse saf tutmasın' diyoruz."

    Milliyet gazetesinin sorularını da cevaplayan BDP lideri, "Sivil cuma" eylemlerinin halkın kendi inisiyatifi ile yapıldığını savundu. Başbakan'a "Camilerde niye Kürtçe hutbeye izin verilmiyor?" sorusunu yönelten Demirtaş, ''bölücülük'' suçlamasına da cevap verdi:

    ''İslamiyeti kendi çıkarları için kullanan Başbakan'ın kendisi ayrımcıdır. Dinimiz ayrımcı değildir, bütünleştiricidir. Bizim halkımız AKP'li değil, Allah'a inanıyor. Tayyip'e değil peygambere güveniyor. Bu nedenle Tayyip'in imamlarının arkasında saf tutmak zorunda değil."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow