hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öz'ü tehdit davası "Ergenekon"la birleşti

    Özü tehdit davası Ergenekonla birleşti
    expand

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz’ü tehdit davası, 1. "Ergenekon" davası ile birleştirildi.

    İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Özkan Kurt getirildi.

    Davada ‘müşteki’ olan Başsavcıvekili Zekeriya Öz duruşmaya katılmadı.

    Mahkeme başkanı Rüstem Eryılmaz, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden birleştirme talebinin uygun bulunduğuna ilişkin görüş geldiğini belirtti.

    Eryılmaz, duruşma savcısı Hikmet Usta’ya birleştirme ile ilgili görüşünü sordu. Savcı Usta, birleştirilmesi yönünde görüş bildirdi.

    Mahkeme başkanı: "Meşhur Ergenekon davası"

    Başkan Eryılmaz, davanın 2008/209 nolu dosya ile birleştirilmesi ile ilgili sanık Kurt’a diyeceğini sordu. Kurt’un 2008/209 nolu dosyanın hangisi olduğunu sorması üzerine başkan Eryılmaz, "Meşhur Ergenekon davası" cevabını verdi.

    Sanık Kurt da diyeceği bir şey olmadığını ancak savunma yapmak istediğini kaydetti.

    Mahkeme başkanı, dosyaların birleştirileceği için burada savunma yapmasına gerek olmadığını belirtti. Mahkeme, davayı Ergenekon ana dava ile birleştirilmesine karar verdi.

    Kurt'un 22 yıl hapsi isteniyor

    İstanbul Cumhuriyet Savcısı Rasim Işıkaltın tarafından hazırlanan 2 sayfalık iddianamede, şüpheli Özkan Kurt’un 31 Mart 2010 saat 14.20’de “Zekeriya Öz’ün dikkatine" konulu “Oflu enişte" rumuzuyla faks yolladığı kaydediliyor.

    Mektupta “Ergenekon terör örgütü davasında tutuklamak cüretinde bulunduğunuz saygın insanlar" denilerek yapılan tutuklamaların eleştirildiği belirtilerek Öz’e “Sonunuz Abdi İpekçi ve Uğur Mumcu gibi bitecek" şeklinde tehdit edildiği ifade ediliyor.

    İddianamede, Özkan Kurt için “Terör örgütüne üye olmamakla birlikte açık kimlik ve adresi tespit edilemeyen bir terör örgüt mensubunun yönlendirmesi ile terör örgütü adına Ergenekon terör örgütü soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ü imzasız faks yazısı ile ölümle tehdit ettiği anlaşılmaktadır" deniliyor.

    İddianamede Kurt’un “silahlı terör örgütüne üye olmak ve kişinin kendisini tanınmayacak bir hale koyarak suretiyle imzasız mektupla veya özel işaretlerle ve var olan veya var sayılan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanılarak tehdit" suçlarından 10,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow