hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Horozları dövüştürerek koruyorlar!

    Horozları dövüştürerek koruyorlar
    expand

    Denizli Horozları ile Kanatlı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği'ne baskın yapan polis, horoz dövüşü yaptırılan arenayla karşılaştı. Yapılan inceleme sonucu, horozlara dövüştürülmeden önce elektrik verildiği belirlendi. Dernekte yapılan aramalarda yaralanan horozlara dikiş atılması için tıbbi malzemeler ile ağrı kesici ilaçlar da bulundu.

    Horoz dövüştürüldüğü ihbarını alan Denizli Emniyeti Asayiş Şubesi ekipleri, 3'üncü Sanayi Sitesi'ndeki Denizli Horozları ile Kanatlı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği'ne baskın yaptı.

    İçeriye giren polis ekipleri, gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Dernekte İzmir, Aydın ve çevre illerden gelen kişilerin alkol alıp, horoz dövüşlerine para yatırıp, izledikleri anlaşıldı.

    Dernek çatısı altında horoz dövüştürülen yerde arama yapan polis, dövüşlerde yaralanan horozlara müdahale etmek için iğne, iplik ve ağrı kesici ilaçlar buldu.

    Ayrıca dövüş öncesi horozlara elektrik verildiği de belirlendi. Polis işyerinde çantalar içinde tutulan ve her yeri yara olan kanlar içindeki horozları da kurtardı.

    Yapılan baskın sonrası Dernek Başkanı S.G. (Selahattin Gezer) (41) ile kardeşi E.G. (Erdal Gezer) (35) ve horoz dövüşlerini izleyen 51 kişi gözaltına alındı.

    S.G. ve E.G., kumar oynamak, oynatmak, hayvanlara kötü muamele ve eziyet etmek suçlarından mahkemeye çıkarılmak üzere Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilirken, 51 kişiye kabahatler kanununa göre 154'er lira para cezası kesildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow