hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte BDP'nin adayları...

    İşte BDPnin adayları...
    expand

    BDP'nin, 12 Haziran seçimlerinde göstereceği bağımsız adaylardan bazılarının adları netleşirken, liste üzerinde çalışmaların pazar gününe kadar süreceği belirtildi. Leyla Zana, Ahmet Türk, Hatip Dicle ile Şerafettin Elçi'nin adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

    Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın, avukatlarıyla İmralı'da Çarşamba günü gerçekleştirdiği görüşmenin ardından BDP'nin 12 Haziran seçimlerinde göstereceği adaylardan bazılarının ismi netleşti.

    Dün akşam saatlerinde İstanbul'da BDP'li yöneticilerin son şekliğini verdiği bağımsız milletvekili aday listesine göre, İstanbul'dan Sebahat Tunceli'in yanı sıra sol partilerin adayları desteklenecek.

    DHA muhabirinin ulaştığı bilgilere göre, mevcut 8 milletvekili aday gösterilmeyecek. BDP önceki seçimde 4 aday gösterdiği Diyarbakır'da bu kez 6 aday gösterecek.

    BDP, KCK/TM davasında tutuklu bulanan Hatip Dicle, Selma Irmak'ı da aday listesine aldığı, başka tutuklu isimler üzerinde de çalıştığı belirtildi.

    Diyarbakır'dan 6 aday

    BDP önceki seçimde 4 aday gösterdiği Diyarbakır'da bu seçimlerde 6 bağımsız adayla seçime girecek.

    Diyarbakır'daki adaylar BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yanı sıra Emine Ayna, Aysel Tuğluk, KCK/TM davasından tutuklu bulunan Hatip Dicle, KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi ve muhafazakar kimliğiyle tanınan yazar Altan Tan olduğu kaydedildi.

    Leyla Zana Van'dan aday

    BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın Siirt'ten, siyasi yasaklı Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk'ün Mardin'den, kapatılan DEP'in eski Milletvekili Leyla Zana'nın ise Van'dan aday gösterileceği bildirildi.

    İstanbul 1'inci bölgeden bağımsız milletvekili olarak geçtiğimiz dönem BDP'nin desteğiyle meclise giren Ufuk Uras'ın bu dönem aday gösterilmeyeceği kesinleşti.

    BDP'nin, Akın Birdal, Hamit Geylani, Nuri Yaman, Nezir Karabaş, Fatma Kurtulan, Sevahir Bayındır ve Osman Özçelik'i ise aday göstermeyeceği kaydedildi.

    Tutuklu KCK/TM sanıkları Fırat Anlı ve Kemal Aktaş'ın yanı sıra BDP Genel Başkan yardımcılarından Meral Danış Beştaş'ın son dakika gelişmeleri nedeniyle aday gösterilmeyeceği bildirildi.

    HAK-PAR, Devrimci Karargah'tan rahatsız

    HAK-PAR'ın ise, Devrimci Karargah davasından tutuklu bulunan Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Genel Başkanı Rıdvan Turan'ın aday gösterilmesinden rahatsız olduğu kaydedildi.

    İki parti arasında devam eden tartışmaların olumlu sonuçlanması halinde, HAK-PAR Genel Başkanı Bayram Bozyel'in Van'dan aday göstereceği öğrenildi. Ermeni asıllı İşgan Ohanyan'ın ise durumunun hala tartışıldığı belirtildi.

    BDP'nin Pazar günü açıklayacağı adaylardan isimleri netleşenler şöyle:

    DİYARBAKIR: Selahattin Demirtaş, Emine Ayna, Aysel Tuğluk, Hatip Dicle (tutuklu), Şarafettin Elçi, Altan Tan.

    KARS: Ayhan Bilgen

    ADANA: Ertuğrul Kürtçü

    TUNCELİ: Ferhat Tunç,

    İSTANBUL: Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel, Rıdvan Turan, Sebahat Tuncel,

    VAN: Leyla Zana, Özdal Üçer, İbrahim

    MARDİN: Ahmet Türk,

    ŞIRNAK: Selma Irmak(tutuklu), Hasip Kaplan

    HAKKARİ: Salih Yıldız

    MUŞ: Sırrı Sakık, Demir Çelik

    BATMAN: Bengi Yıldız, Ayla Akat Ata

    SİİRT: Gültan Kışanak

    IĞDIR: Pervin Buldan

    BİNGÖL: İdris Baluken

    ŞANLIURFA: İbrahim Binici, İbrahim Ayhan

    AĞRI: Murat Öztürk

    Bu arada BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yardımcısı Gültan Kışanak, seçimlere bağımsız aday olarak katılmak için partilerinden istifa etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow