hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karabulut cinayetini TÜBİTAK çözemedi!

    Karabulut cinayetini TÜBİTAK çözemedi
    expand

    Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili mahkemeye rapor sunan TÜBİTAK, testereyi satın alan kişinin Cem Garipoğlu olup olmadığı konusunda kesin kanaat bildiremedi. TÜBİTAK ayrıca, cinayette kullanılan valizin "eve nasıl geri döndüğü" sorusunu da yanıtlayamadı.

    Münevver Karabulut cinayetine ilişkin tutuklu sanık Cem Garipoğlu ile birlikte 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

    Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen duruşmaya, tutuklu sanık Cem Garipoğlu, tutuksuz sanıklar Tülay Makbule Garipoğlu, Hayyam Garipoğlu, Mehmet Nida Garipoğlu, Habib Kurt, Mehmet Karakayalı, Ahmet Batur hazır bulundu.

    Ayrıca Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut ve annesi Nagihan Karabulut ve taraf avukatları duruşmaya katıldı.

    Mahkeme Başkanı Mevlüt Bayraktaroğlu, cinayetin işlediği villanın güvenlik kamera görüntüleri ve testerenin alındığı alışveriş merkezindeki kamera görüntülerinin TÜBİTAK tarafından incelediğini ve rapor halinde mahkemeye sunulduğunu belirtti.

    TÜBİTAK'tan gelen raporu incelemek için taraf avukatları süre istedi. Mahkeme Heyeti taraf avukatlarının TÜBİTAK'dan gelen rapora karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı 30 Mayıs 2011 tarihine erteledi.

    TÜBİTAK raporu

    Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından incelenmesi istemiyle gönderilen 3 adet CD ve bir adet DVD'nin görüntü çözümüne ilişkin raporu TÜBİTAK tamamladı.

    60 sayfalık TÜBİTAK'ın hazırladığı raporda, cinayetin gerçekleştiği villanın ön kapısındaki kamera görüntüleri ve testerenin alındığı alışveriş merkezindeki olay gününe ilişkin kamera kayıtlarının döküm ve çözümü yapıldı.

    Cem Garipoğlu teşhis edilemedi

    Raporda "bu çözümleme sırasında 73 Nolu villanın ön kapı kayıtlarının olduğu CD'de bulunduğu bildirilen 'valizin eve ne şekilde geri döndüğünün açıklanması için sanık Mehmet Nida Garipoğlu'nun eve son gelişi saati olan 23.01'de eve girişi esnasında yanında bulunup bulunmadığının da' tespiti istenmiştir.

    Bu isteklerin sağlanmasına yönelik inceleme gerçekleştirilmiştir' denildi. Güvenlik kamerası çözünürlüğünün düşük olduğunun ve gece karanlığında yeterli aydınlatmanın bulunmadığının belirtildiği raporda 'bu nedenlerle valizin eve ne şekilde geri döndüğünün açıklanması için sanık Nida Garipoğlu'nun eve son geliş saatinde yanında bulunup bulunmadığı hususunda bir kanaat hasıl olmamıştır' denildi.

    Raporda, Cem Garipoğlu'nun testereyi satın aldığı yer olan işmerkezinin kamera kayıt görüntülerinin incelenmesi sırasında ise 'fizyolojisi Cem Garipoğlu'na benzemekte olan 2 çerçeve resim rapora eklenmiştir. Bu çerçevedeki kişilerin Cem Garipoğlu ile aynı kişi olduğu konusunda kesin bir kanaat bulunmamaktadır" denildi.

    Olay günün ilişkin söz konusu kamera kayıtlarının saniye saniye incelendiği ve açıklamasının yapıldığı raporda, kamera kayıtlarından elde edilen fotoğraflarada yer verildi.

    "Garipoğlu ailesinde katliam yaşanacak"

    Duruşma öncesi basın açıklaması yapan Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, "Garipoğlu ailesi Karabulut ailesini katlettti. Ama Garipoğlu ailesinde de bir katliam yaşanacağını buradan söylemek istiyorum. Garipoğlu ailesi katliam yaşamak zorundadır çünkü benim evladım gitti. Onlar bana her dakika kan kusturuyor. Onlar da bir gün benim çektiğim acıları fazlasıyla çekecekler" dedi.

    Garipoğlu ailesinin mahkemeyi satın aldığını iddia eden baba Karabulut, "Çünkü babanın kanlı gömlekleri içlikleri incelenmeden mahkeme serbest bıraktı. Adalet benim yanımda değil Garipoğlu ailesinin yanında. Cem cezaevinde çok rahat bir şekilde yatıyor. Tek başına Cem Garipoğlu bu cinayeti işlemedi" diye konuştu.

    Cumhurbaşkanı'na seslendi

    Davanın karara bağlanmasının ardından tüm dava dosyalarıyla TBMM'ye gideceğini söyleyen Süreyya Karabulut, "Sayın Cumhurbaşkanımıza gideceğim. Bu adaletin, bu ülkedeki sistemin nasıl çalıştığını görsünler. Neden bu davaya Adalet Bakanlığı'ndan bir müfettiş gönderilmiyor? Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Garipoğlu'nun yanında mı dolaşıyorsunuz yoksa Süreyya Karabulut'un yanında mı dolaşıyorsunuz?" diye konuştu.

    Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir ise, TÜBİTAK'ın raporrunu inceleyemediklerini belirterek, raporu inceledikten sonra açıklama yapacaklarını söyledi.

    Bu arada "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" üyesi bir grup kadın, adliye önünde slogan atıp pankart açarak, kadın cinayetlerini protesto etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow