hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cihaner HSYK'nın kararına şaşırmadı

    Cihaner HSYKnın kararına şaşırmadı
    expand

    Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, kendisini tutuklayan savcı Osman Şanal'ın yetkilerinin yeniden verilmesini değerlendirdi, "bu ülkede yaşanan hiçbir şey beni şaşırtmıyor artık, herhangi bir haber gibi okudum" dedi.

    Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı iken tutuklanan ve ardından serbest bırakıldıktan sonra Adana'ya savcı olarak atanan İlhan Cihaner, HSYK'nın kararlarını değerlendirdi.

    Bilgi Üniversitesi'ndeki 'Türkiye'de Basın Özgürlüğü ve Hukuk" başlıklı konferans öncesi soruları yanıtlayan Cihaner, "Size yönelik operasyonu yöneten savcıya HSYK özel yetkilerini devretti. İlk tepkiniz ne oldu, ne düşündünüz?" sorusunu, "Türkiye'de her şeye alışkınız. Tepki vermedim. Herhangi bir haber gibi okudum" yanıtını verdi.

    "O eski günler, arama görüntüleri aklınıza geldi mi?" sorusu karşısında ise Cihaner, "Hayır hayır. Bu ülkede artık hiçbir şey şaşırtmıyor. Sizleri de şaşırtmıyor sanırım" diye yanıt verdi.

    Ferhat Sarıkaya kararı

    Cihaner, eski Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın mesleğe geri dönüşü kararıyla ilgili ise şöyle konuştu: "Ferhat Sarıkaya'nın bir kere olayının değerlendirilebilmesi için her şeyden önce bunların gizli kapaklı yapılmaması lazım. Niçin görevden alındı? Niçin göreve iade edildi? Bunun kamuoyuna açıklanması gerekir. Yani bizlerde ilk görevden alma kararını geniş kesimler gibi orantısız bir ceza olarak değerlendirmiştik.

    Onun için bu karar yerinde midir değil midir, artı aynı oturumda HSYK'nın reddettiği kişilerin talepleri niye reddedildi bunların bir kere açıklığa kavuşturulması gerekir. Bunlar açıklığa kavuşturulmadan yapılacak her türlü yorum spekülasyon olacaktır. Bu soruların muhatabı HSYK'dır" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow