hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte CHP'nin 2B barış projesi...

    İşte CHPnin 2B barış projesi...
    expand

    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin 2B arazilerine ilişkin yeni projesini İstanbul'da açıkladı. "Bu proje ile köylü ile devlet barışacak" diyen CHP lideri, Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'a yapmayı planladığı çılgın projeye de değindi, "Biz çılgın projeler peşinden koşmuyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu meydanlarda kullandığı "Recep Bey" ifadesinin patentinin alınmasını ise, "Biz de bundan sonra kendisine Bay Recep deriz" diye değerlendirdi.

    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 2B arazilerine ilişkin projesini İstanbul'da açıkladı. Bir basın toplantısı düzenleyen Kılıçdaroğlu, 2B projesini Sultanbeyli ilçesinde açıklamalarının gerekçesini ise, "En çok Sultanbeyli'de 2B arazisi üzerinde konut var" diyerek gösterdi.

    Kılıçdaroğlu, CHP'nin 2B projesi ile ilgili olarak, "Köylü ile devlet arasında barışı sağlayacağız" diye konuştu.:

    "2B'yi Sultanbeyli yoğun yaşıyor, 2B barış projesi diyoruz bunun adına. Devlet ve yurttaş barışacak, ormanda köylü ile barışacak."

    CHP lideri 2B projesinin detaylarını da açıkladı:

    "Tarımsal faaliyette bulunanlara kullandıkları arazinin tapusunu vereceğiz. Konutlarda emlak vergisi üzerinden başka konutu varsa raiç bedeli üzerinden devredilecek. Tarım ve hayvancılık amaçlı kullanılan arazilerde emlak vergisi değeri üzerinden yerleşim amaçlı kullandıkları araziler aynı amaçlı kullanma koşulu ile bedelsiz devredilecek. Boş alanlar ağaçlandırılacak."

    Kılıçdaroğlu'na AK Parti'nin 2B projesi ile CHP'nin 2B projesi arasındaki fark soruldu.

    CHP lideri net konuştu:

    "Biz bunu bir başka parti ile kıyaslamayı doğru bulmuyoruz. AKP 9 yıldır 2B diyor ama henüz Meclis'e bir tasarı sunmuş değil. Değerlendirme yapmak mümkün değil."

    Kılıçdaroğlu'nun gündeminde Başbakan'ın İstanbul'a yapmayı planladığı çılgın projede vardı.

    Kılıçdaroğlu, "Hedefimiz çılgın projelerin peşinde koşmak değil, yıllardır çözülemeyen problemleri çözmek istiyoruz 2B ile yoksulluk, aile sigortası ile yoksulluk" dedi.

    Seçim öncesinde CHP-MHP ittifakı olacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığının altını çizen Kılıçdaroğlu, meydanlarda kullandığı "Recep Bey" ifadesinin patentinin alınmasına ise espri ile yanıt verdi:

    "Recep Bey'i yasaklıyorlarsa biz de bundan sonra Bay Recep deriz. İnsan kendi adından utanır mı hiç?"
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow