hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnsanlığa "kepçe vinç" girdiler!

    İnsanlığa kepçe vinç girdiler
    expand

    Kars'taki "İnsanlık Anıtı"nın kaldırılması ihalesini alan firma, anıt çevresindeki çalışmalarına devam ediyor. Kars Belediyesinde 7 Mart'ta ihalesi yapılan Üçler Mahallesi'nde mülkiyeti hazineye ait arazi üzerindeki 24.5 metre yüksekliğinde, 2 betonarmeden oluşan "İnsanlık Anıtı"nın kaldırılması işini alan firma, yağışa rağmen yıkım çalışmalarını sürdürüyor.

    Bölgeye güvenlik şeridi çeken ve alana araç girişine izin vermeyen firma çalışanları, anıtın temelindeki toprağı kepçeyle temizledikten sonra iskele kurdu.

    Anıtı indirecek olan vincin de İstanbul'dan Kars'a hareket ettiği öğrenildi.

    Bu arada firma çalışanlarına protesto eden çevredeki çocuklar, polisin müdahalesiyle bölgeden uzaklaştırıldı.

    "18 parçaya bölünecek"

    Bu arada, taşeron firma yetkilisi Ertuğrul Yaman, "Anıtı köprü ayaklarının kesiminde kullanılan elmas uçlu tel ile keseceğiz. Elmas uçlu tel kesme aleti vinç yardımıyla 24.5 metre yüksekliğindeki anıta çıkarılacak. Halat yardımıyla tel anıta atılacak. Elektrikli makine çalışacak ve su yardımıyla ağır ağır dönerek kesilecek. Yaklaşık 9 parça halinde kesilecek anıtın her bir parçasının 10 ton ağırlığında olmasını tahmin ediyoruz. Böylelikle iki insan figürlü anıt 18 parça halinde kaldırılacak. Anıtın parçaları daha sonra belediyenin belirleyeceği bir bölgede muhafaza edilecek" dedi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan heykeli 'ucube'ye benzetip kaldırılmasını emretmişti. Bunun üzerine Belediye karar alarak heykelin yıkılması için ihale açmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow