hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu: "Sen Ecevit'in tırnağı olmazsın"

    Kılıçdaroğlu: Sen Ecevitin tırnağı olmazsın
    expand

    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi ve "Biz geçmişimizle onur duyuyoruz. Senin kafan öyle çalışıyorsa günah bende değil ki" dedi. Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin Antalya'da ki afişini de eleştirdi, "Sen Ecevit'in tırnağı bile olmazsın" ifadelerini kullandı. Batman'da da konuşan Kılıçdaroğlu, KCK operasyonunda tutuklanan BDP'li başkana destek verdi.

    Partisinin ilk mitingini Samsun Cumhuriyet Meydanında yapan Kılıçdaroğlu, Samsun'un kurtuluşun meşalesi, alın terinin, emeğin merkezi olduğunu belirterek, AK Parti iktidarı döneminde Samsun'un "icra dairelerinin de merkezi olduğunu" söyledi.

    Kılıçdaroğlu, kendilerine "projeniz yok, bir şey üretmiyorsunuz" dediklerini, ancak son 6 aydır CHP Genel Merkezinin bir üniversite gibi projeler için çalıştığını ifade etti.

    Aile sigortasıyla ilgili projelerini anlattıklarında önce "hayal" dendiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Sonra bir baktılar, tarihi, zamanı, yeri var. Uluslararası çalışma örgütünün bu konuda sözleşmesi var. Sonra ne dediler, 'biz sizin verdiğinizden daha fazla veriyoruz' dediler. Sen utanmadan, biz bu projeyi açıkladığımızda bunun kaynağı nerededir diye sormuyor muydun? Beyefendi bugün kalkmış diyor ki: 'Madem ki bu 1972'de kabul edildi, niye o zaman sen uygulamadın' diyor. Neresini düzelteyim, cehalet böyledir işte. 1972 değil, 1971. Bu bir kanun değil, uluslararası sözleşme, adı da sözleşme. Ne yapalım, dersi Samsun'dan verelim diyorum."

    "Ecevit'in tırnağı olamazsın"

    Meydanda "AKP kapatılmasın, yabancılara satılsın" şeklinde bir afiş olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Onlar, iktidar olmadan önce nerelerden icazet aldıklarını herhalde Samsunlu kardeşlerim çok iyi biliyor. Onlar o kadar kısır düşünüyorlar ki haksızlık yapmayı vicdanlarıyla sorgulamıyorlar. Rahmetli Ecevit'in bir fotoğrafını alıp istismar ediyorlar. Buradan seslenmek istiyorum, 'afyon ekmeyin' diye söylendiği zaman, dayatıldığı zaman, karşı duran kimdi? Rahmetli Ecevit'di. 'Kıbrıs'a çıkamazsınız' dendiği zaman, Kıbrıs'a çıkan kimdi? Şimdi kalkmışlar rahmetli Ecevit'i istismar ediyorlar. Sen Ecevit'in tırnağı bile olamazsın.

    Rahmetli Ecevit, halkın iktidarını kurmada adım atan en önemli kişidir. Grevli toplu sözleşmeyi getiren kişidir. Sendikaları getiren kişidir. Sen de sendikaları kapatıyorsun, sendikalı işçileri işten atmaya kalkışıyorsun ve kalkıyorsun Ecevit'e dil uzatıyorsun. Sen kim, Ecevit kim? Ecevit'in tırnağı bile olamazsın sen. Ecevit'in adını ağzına almak için önce abdest alman lazım."

    Meydanda taşeron işçiler olup olmadığını soran Kılıçdaroğlu, iktidarlarında taşeron işçiliğe son vereceklerini bildirdi.

    İktidarlarında taşeron işçilere kadro vereceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Biz cebimizi doldurmak için bu ülkeyi yönetmeye talip değiliz. Biz zenginlik vatandaşa dokunsun, herkes zenginlikten, refahtan pay alsın diye mücadele eden bir partiyiz. Onun için biz kendimize diyoruz ki 'halkın partisiyiz'. Ne dedik? CHP varsa herkes için var. Herkes için CHP var. Ama ihaleye fesat karıştıranlar için, hayali ihracat yapıp devleti dolandıranlar için, kul hakkı yiyenler için CHP'de yer yok. Onun dışında her kesin CHP'de yeri var" diye konuştu.

    Emeklilere sitem

    Emeklilere seslenen Kılıçdaroğlu, "Hepinizin durumu iyi maşallah. Recep Bey diyor ki: 'Emeklinin durumu çok iyi. Emekliler yaz tatillerini Kanarya Adaları'nda geçiriyorlar'. Öyle mi? Emeklilere sözüm var. Yıllardır beklediğiniz intibak yasasını halkın iktidarında biz çıkaracağız" dedi.

    "Emeklilere bir sitemim var" diyen Kılıçdaroğlu, geçen yasama döneminde emeklilerin milli gelir artışından pay almaması için AK Parti'nin bir kanun çıkardığını, CHP'nin bu görüşmelerde TBMM Genel Kurulunu terk ettiğini ifade ederek, "Ama emeklilerimizin büyük kısmı gittiler AKP'ye oy verdiler. Eğriye eğri, doğruya doğru. Şimdi hangi duruma geldiğinizi gördünüz. Emeklileri birinci sınıf yurttaş yapmak, bu ülkenin birinci sınıf yurttaşı yapmak halkın iktidarında boynumuzun borcudur" diye konuştu.

    Esnaflar emekli olduktan sonra emekli aylığından yüzde 15 pirim kesildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Yapan kim, AKP, kesen kim AKP. Şunu söylüyorum: İstanbul'dan beyefendi duysun, duysun da biraz kimyası bozulsun, yüzde 15'lik sosyal güvenlik destek pirimini halkın iktidarında kaldıracağız" dedi.

    BATMAN'DAKİ MİTİNG

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'daki mitingin ardından özel uçakla beraberinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile Batman'a geldi.

    Havaalanında partililer tarafından karşılanan Kılıçadoğlu, yüzlerce araç konvoyu oluşturan partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Parti teşkilatına gelen Kılıçadoğlu'na kadınlar tarafından çiçek verildi.

    Belediye başkanının tutuklanmasına tepki

    CHP lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti binasının hemen yanındaki CHP binasının önünde parti otobüsü üzerinden 2000'i aşkın kişiye seslenip, aklın yolunun bir olduğunu belirterek, barışı ve kardeşliği getireceklerini söyledi.

    KCK/TM davasında Batman Belediye Başkanı BDP'li Necdet Atalay'ın tutuklanmasını gündeme getiren Kılıçadoğlu, şöyle dedi: "Batman'a gelmişten birkaç şeyden söz edeceğim. Biz milli iradeye saygılıyız. Ben bu partiye oy vereceğim başka bir partiden milletvekili çıkacak öyle şey olmaz. Yüzde 10 barajını kaldırmak bizim boynumuzun borcudur. 9 yıldır ülkeyi yönetiyorlar inanmayın bunlara. Elbette farklı düşüneceğiz. Saygı ile yaklaşacağız. Ben belediye başkanı seçeceğim, sen adamı içeri atacaksın olur mu bu? Hukukun üstünlüğünü sağlayacağız. Bizimle aynı dünya görüşünü paylaşmayanlara saygı duyacağız."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow