hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ALES ve YGS yeniden!

    ALES ve YGS yeniden
    expand

    ÖSYM, bazı cezaevlerinde yapılan 'hatalı' YGS Fen Bilimleri sınavı ile İzmir'deki yine 'hatalı' ALES'i tekrar yapacak.

    ÖSYM, 8 ildeki cezaevinde hatalı kitapçık nedeniyle gerçekleştirilemeyen YGS Fen Bilimleri Sınavı'nın ve İzmir'de yine hatalı kitapçık nedeniyle sorun yaşanan ALES'in tekrar yapılacağını duyurdu.

    ALES:
    ÖSYM, ALES'teki hatalı kitapçıklardan mağdur olan 278 adayın sınavının tekrarlanacağını açıkladı. Sınav 15 Mayıs'ta aynı sınav merkezinde yapılacak.

    ÖSYM'nin internet sitesinde konuyla ilgili yapılan duyuruda şöyle denildi:

    "ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından daha önce duyurulan nedenlerden dolayı  2011-ALES İlkbahar Dönemi sınavına girememiş olan 278 adayın sınavlarının tekrarlanmasına karar verilmiştir.

    6114 Sayılı ”Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’un” verdiği eşdeğer sınav yetkisine dayanılarak ilgili sınavın 15 Mayıs 2011 tarihinde aynı saatte ve aynı sınav merkezlerinde yapılmasına karar verilmiştir.

    İlgili adaylara ve kamuoyuna duyurulur."

    YGS:
    ÖSYM 27Mart'taki YGS'ye cezaevlerinden katılan 130 adayın YGS Fen Bilimleri testini de soru kitapçıklarındaki hata nedeniyle 30 Nisan'da tekrar yapacak.

    ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruda 2011-YGS'de cezaevlerinde adaylara gönderilen soru kitapçıklarından sadece Fen Bilimleri Testi hatalı olan kitapçık sayısının yedek kitapçık sayısından fazla olması nedeniyle gerçekleştirilemeyen 130 adayın Fen Bilimleri Testini içeren sınavların tekrarlanmasına karar verildiği belirtildi.

    Duyuruda, sınavın 30 Nisan 2011 tarihinde aynı saatte yapılacağı, adaylardan tahliye olanların Ankara'da, başka cezaevlerine nakledilenlerin ise nakledildikleri cezaevlerinde sınava alınacakları, diğerlerinin ise aynı sınav merkezlerinde sınava girebilecekleri bildirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow