hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan Erdoğan bel altından vurdu!

    Başbakan Erdoğan bel altından vurdu
    expand

    AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu, böyle bir skandal kasetin genel başkanıdır. Yoksa nerede genel başkanlık?" dedi. "Hanım kardeşlerimden özür diliyorum. Kendisinden önceki, beline hakim olamadı, gitti.." diyen Başbakan, Devlet Bahçeli'yi de yine kaset skandalıyla vurdu.

    Erdoğan, partisinin Kastamonu Nasrullah Meydanı'nda düzenlenen mitinginde vatandaşlara hitap etti.

    Başbakan Erdoğan, "Burada bir üzüntümü sizlerle paylaşmak istiyorum" diyerek CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu.

    Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Son birkaç hafta içinde, CHP, bu ülkenin, bu milletin dini değerlerine ardı ardına hakaretler yağdırdı. Eskişehir'de bir sergi açtı CHP'li bir belediye, camiye, tesettüre hakaret ettiler. CHP'nin bir milletvekili adayı, güya bir bilimkadını, çıktı, İstanbul'un Zincirlikuyu Mezarlığı'nda, eskiden orada 'ruhuna Fatiha' yazarmış.

    Ondan rahatsız olmazmış da şimdi ise Zincirlikuyu Mezarlığı'nın girişinde 'Her nefis ölümü tadacaktır' yazıyormuş. Bu Allah'ın ayeti biliyorsunuz... Hatta tabutların üzerinde örtü var ya bu örtülerde bu yazar. Allah'ın ayetine 'sinir bozucu' diyor. Sen profesör olmuşsun, ama cehalet her yerinden akıyor. Yani böyle bir ifadeyi kullanmak için CHP adayı olman mı gerekiyordu? Ama bunların genine işlemiş genine.

    Yeni Genel Başkan Kılıçdaroğlu, geçen hafta Samsun mitinginde edepli bir insanın ağzına almayacağı ifadeler kullanmaya yeltendi. Sadece edeb ya Hu dedik, sustuk. Ardından Balıkesir'de, yine, şahsıma hakaret içeren ifadeler kullandı. Kendisine, hani Alevilik kültüründen gelen birisidir ya... Hani, Alevilik vardır ya kendisinde. Hacı Bektaş-ı Veli'ye saygısı vardır diye....

    "Beline hakim olamadı, gitti"

    Kendisine Hacı Bektaş Veli'yi hatırlattık. Diyor ki, 'Eline, beline, diline hakim ol'... Hanım kardeşlerimden özür diliyorum. Kendisinden önceki, beline hakim olamadı, gitti... Genel başkanlıktan gitti, ama şimdi milletvekili adayı. Peki diğer taraftaki hanım milletvekili ne oldu? Onu aday yapmadılar. Ne oldu, suçlu o muydu? İkisi de suçlu değil miydi?"

    Medyanın ve siyasilerin bu olayla ilgili olarak "insanın özeline karışıyorlar" dediğini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti: "Yahu kendi eşiyle mi bir şey oluyor da özeli oluyor? Kendi eşiyle değil yahu. Buna nasıl kendi özeli dersin? Bu özel değil. Bu genel, genel. Bu genel bir ahlaksızlıktır. Başka bir şey değil. Bu toplumu aldatmayın yahu.

    Son zamanlarda Sayın Bahçeli de çıkmış, 'AK Parti iktidarı insanların özeline giriyor' diyor. Niye? Çünkü kendi adamlarının da bu tür kasetleri çıkmaya başladı, ondan rahatsız olmaya başladı. 'İnsanların özeline giriyorlar' diyor. Yahu böyle özel olur mu Allah aşkına? Peki özeldi de bu milletvekillerini niçin istifa ettirttin? Özeldi de istifa ettirme, sahip çık. Neden? Çünkü başına geleceği biliyor da onun için.

    Bu tür, bu toplumun ahlak değerlerine, bizim eskimez değerlerimize ters düşenler noktasında, herkes, işte hacı Bektaş-ı Veli'nin ifadesiyle, eline, diline, beline hakim olacaksın. Onun için Sayın Kılıçdaroğlu, böyle bir skandal kasetin genel başkanıdır. Yoksa nerede genel başkanlık? Onun haddine mi yahu, haddine mi? Böyle bir kaset çıkmasaydı şimdi Kılıçdaroğlu mu vardı? Yok."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow