hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taksim'deki BDP yürüyüşünde olaylar....

    Taksimdeki BDP yürüyüşünde olaylar....
    expand

    12 PKK'lının öldürülmesini İstanbul Taksim'de protesto eden grubun eylem sonrası yürüyüşü sırasında olay çıktı. Olaylarda 46 kişi gözaltına alındı.

    Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu'nun bağımsız İstanbul milletvekili adayları Sebahat Tuncel, Mustafa Avcı, Sırrı Süreyya Önder ve Levent Tüzel, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş'ın da aralarında bulunduğu bin kişi saat 13.00 sıralarına Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

    Buraya BDP İl Başkanlığı'ndan gelerek Tarlabaşı Bulvarı'ndan katılmak isteyen gruba polis izin vermedi. Bu yüzden arbede çıktı. Gruptakiler arbede sonrasında polis barikatını aşarak Galatasaray Meydanı'na geldi.

    Göstericiler ölen 12 PKK'yı temsilen 12 çiçeğin konulduğu siyah bez açtı. "AKP'nin askeri ve siyasi katliamlarını özgürlük mücadelemiz ile yeneceğiz. BDP İstanbul İl Başkanlığı" yazan pankart da yere serildi.

    EMEK Partisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi ve Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP), Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyeleri de gösteriye destek verdi.

    Göstericiler İstiklal Caddesi üzerinde yürümek ve Taksim Meydanı'nda açıklama yapmak istedi. Ancak polis tahminen bin kişi olan grubun yürümesine izin vermedi. Bunun üzerine topluluk oturma eylemine geçti.

    Oturma eylemi yaptılar

    Topluluktakiler "Katil Erdoğan" ve "Kürdistan faşizme mezar olacak" "PKK intikam", "Biji serok Apo" ve "Şehit nanbırın (ölmez)" sloganları attı.

    Sultanbeyli ve Bağcılar'dan gelecek BDP'lilere polis izin vermeyince göstericiler, oturma eylemini sürdüreceklerini söyledi. Gösteriye katılan milletvekili adayları Türkçe ve Kürtçe açıklama yaptı.

    BDP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Şamil Altan, Galatasaray Lisesi önünde yaptığı açıklamadan sonra kalabalığa dağılma çağrısı yaptı.

    Topluluk, Kalyoncu Kulluk Caddesi üzerine BDP İstanbul İl Merkezi'ne doğru yürürken bazıları, çevrede güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polislerine pet su şişesi attı. Grubun içindeki partililer, pet şişe atanlara müdahale ederek engellemeye çalıştı.

    Polisten gaz bombası

    Grup Tarlabaşı'ndaki Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının önünden geçerken bazıları kapıda nöbet tutan polislere cam kola şişesi fırlattı. Buna polisler gaz bombası atarak karşılık verdi.

    Kalyoncu Kulluk Caddesi'nden aşağıya inen gruptakilerden bazıları yerden söktükleri kaldırım taşları ile bira şişlerini polislere attı.

    Tarlabaşı'na doğru inen gruptakiler daha sonra kurdukları barikattan polise doğru molotofkokteyli ve havai fişek attı sonra da ara sokaklara kaçtı. Polis bazı kişileri gözaltına aldı.

    Güvenlikten Sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Altınok, "Gösteriler sırasında 21 adet molotof kokteyli, 128 havai fişek ele geçirildi. Gerginlik sona erdi" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow