hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan ABD Büyükelçisiyle ne konuştu?

    Erdoğan ABD Büyükelçisiyle ne konuştu
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Riccaiardone ile görüşmesinde Ortadoğu'daki gelişmeleri değerlendirdiklerini bildirdi.

    Erdoğan, Tokat Valiliği'ni ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Başbakan Erdoğan'ın toplu açılış törenine gitmediğini anımsatarak, sağlık durumunda bir sorun olup olmadığına yönelik sorusu üzerine, "Yok. Sağlık durumumda şu anda bir gribal durumum var da... Onun için dedik ki 'Cemil bey açılışı yapsın'. Buradan da malum Çorum'a geçeceğiz. Sesimden anlamanız lazım" yanıtını verdi.

    "ABD Büyükelçisi ile bir görüşmeniz oldu dün. Size bir mesaj ilettiğini söyledi. Bugün de bazı haberler var. Özellikle Orta Doğu sürecinde yeni bir yol haritası, yeni bir strateji mi belirlenmeye çalışılıyor?" sorusu üzerine de Erdoğan, şu yanıtı verdi:

    "Şu anda bizim yaptığımız Orta Doğu'daki gelişmeleri bir değerlendirelim istedik. Yaptığımız buydu aramızda bu değerlendirmelerle birlikte de malum zaten bir seçim atmosferi içerisinde olduğumuz için çok fazla yüklenemiyoruz ama her ne kadar seçim yoğunluğu varsa da yine konuları tamamen bir kenara itmiyoruz. zaman zaman özel temsilcilerimizle zaman Dışişleri bakanımız bu konuları sürdürüyoruz, yürütüyoruz. Bu ara zaten Orta Doğu'dan Kuzey Afrika'dan bazı temsilciler gelip gidecekler onlarla görüşmelerimiz bu yoğun programlarımıza rağmen olacak. Yaptığımız görüşmeler genelde bu istikamette geçti."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow