hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Koramiral Sağdıç'ın avukatından açıklama

    Koramiral Sağdıçın avukatından açıklama
    expand

    Koramiral Kadir Sağdıç'ın avukatı Hüseyin Ersiz, "Müvekkilime istenen ceza bölücü başına talep edilen cezadan dahi daha ağır" dedi.

    Hasdal Cezaevi’nde bugün müvekkili Koramiral Kadir Sağdıç ile görüşen avukatı Hüseyin Ersöz, çok sert bir açıklama yaptı. Avukat Ersöz, "Konunun en vahamet arz eden hassas noktasının 50 kuruş değerindeki bir CD içinde yer alan dijital terör ürünü sahte 2 dokümana dayanarak Sağdıç hakkında istenen iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının, binlerce kişinin katili olan ve suçunu inkar eden 'bölücü başına talep edilen cezadan' dahi daha ağır olmasıdır" dedi.

    Gölcük Donanma Komutanlığı’nda ele geçirilen belgelere ilişkin hazırlanan iddianamede hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Koramira Kadir Sağdıç’ın avukatı yazılı bir açıklama yaptı.

    Koramiral Kadir Sağdıç’ın avukatı Hüseyin Ersöz, yaptığı açıklamada bugün müvekkili ile Hasdal Cezaevi’nde görüştüğünü belirtti. Sağdıç hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebi ile bir iddianame hazırlandığını büyük bir şaşkınlık içinde basın- yayın organlarından öğrendiklerini ifade eden Avukat Ersöz, “Müvekkilimizin suçlandığı Gölcük Donanma Komutanlığı'ndan ele geçirildiği iddia olunan dijital verilerin sahte, hiç bir imza içermediği ve belge niteliği taşımadığı hususu Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından teşkil edilen bilirkişi heyetince açık, kesin ve net bir şekilde belirlenmiş ve bu rapor İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi de dahil ilgili makamlara sunulmuştur" ifadelerini kullandı.

    İmzasız, sahte dijital verilere dayanan ve hiçbir hukuki maddi olguya dayanmayan suçlamaların Masumiyet Karinesi’ni tamamen yok saydığına dikkat çeken Ersöz, “İddianame daha tarafımıza verilmemişken ve Mahkemenin kabul edip etmeyeceği yönünde bir karar henüz düzenlenmemişken, bir kısım yazılı ve görsel basında yayınlanmıştır. Bu noktadaki temel eleştiri odağımızı ise adli makamlar oluşturmaktadır. Zira böyle bilginin savunma makamından önce kamuoyuna açıklanması bizi ancak yargısız infaz olarak adlandırılabilecek bir sonuca götürmektedir. İddia makamının görevinin ise bu olmadığı gayet açıktır" şeklinde konuştu.

    “Bölücü başına talep edilen cezadan dahi daha ağır"

    Avukat Ersöz, açıklamasına şöyle devam etti:
    “Konunun en vahamet arz eden hassas noktası, 50 kuruş değerindeki bir CD içinde yer alan dijital terör ürünü sahte 2 dokümana dayanarak Sağdıç hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmesinin, binlerce kişinin katili olan ve suçunu ikrar eden bölücü başına talep edilen cezadan dahi daha ağır olmasıdır. Bu nasıl bir ironidir ki bir tarafta devletin en üst mercileri tarafından koramiral rütbesine layık görülen ve Balkan Harbi, 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Mücadelesinde gazileri olan bir aileden gelen müvekkilimizin eli kanlı teröristlere öngörülen cezadan daha ağır bir müeyyideye layık görülebilmektedir. Bu durumun kamu vicdanında açacağı yaranın boyutlarını takdirlerinize bırakıyoruz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow