hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Genelkurmay'ın kendi değerlendirmesidir"

    Genelkurmayın kendi değerlendirmesidir
    expand

    Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanlığı'nın Efes ve Denizkurdu 2011 tatbikatlarını iptal etmesiyle ilgili, "Genelkurmay'ın kendi değerlendirmesidir" dedi.

    Bakan Gönül, Antalya'daki basın kuruluşlarının temsilcileriyle Dedeman Otel'de düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

    Gönül, bir gazetecinin "İki tatbikatın neden iptal edildiği konusunda bilginiz var mı" sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

    "İki yılda bir yapılan tatbikat bu. Bildiğiniz gibi aslında komutakademesi İstanbul'daydı, bir başka tatbikat dolayısıyla. Bu yüzden yüz yüze bir görüşmemiz olmadı ama aldığım bilgi, kendi iç değerlendirmeleri sonucudur. Yani komuta kademesinin bir iç değerlendirmesi sonucudur. Bildiğiniz gibi tatbikatlar tamamen Genelkurmay Başkanlığı tarafından düzenleniyor, herkes katılıyordu oraya. Altyapıda, icra sırasında karar Genelkurmay'ın kendi iç değerlendirmesi sonucualdığı bir karardır."

    Deniz Kuvvetleri'nin planlı tatbikatlarından 'Denizkurdu 2011' için bu sabah basın mensupları gemilere götürülecek ve tatbikat cuma günü başlayacaktı. 'Denizkurdu 2011' tatbikatının ardından da 'Efes 2011' tatbikatı gerçekleştirilecekti.

    Genelkurmay Başkanlığı dün bu tatbikatları'nın iptal edildiğini bildirdi. İptal nedenine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

    Genelkurmay Başkanlığı, ayrıca yarın planlanan basın turunun da yapılmayacağını bildirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow