hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzonspor dedikodusuna yanıt verdi

    Trabzonspor dedikodusuna yanıt verdi
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim mitingi için gittiği Trabzon'da, Trabzonspor'un şampiyon olamaması üzerine ortaya atılan iddialara da yanıt verdi. Erdoğan, "güya Fenerbahçe'yi ben şampiyon yapmışım. O kadar kudretli olsaydım Rizespor'u Süperlig'e çıkarırdım. Bu işlere karışsaydım Kasımpaşa'yı Süperlig'den düşürmezdim" dedi.

    Erdoğan, partisince Ata Park'ta tarihi surların bulunduğu mevkide düzenlenen mitingde, Başbakanlık döneminde Trabzon'a 25 kez geldiğini belirterek, "Sizin tabirinizle Trabzon'u su yolu ettim. Bütün dünyaya ulaşmaya çalışırken 100'e yakın ülkeye, 100'e yakın başkente resmi ziyaretlerde bulunurken, Trabzon'a 25 kez geldim. Çünkü biz size sevdalıyız. Bizim size aşkımız var. Trabzonluya aşığız, tutkuluyuz. Onun için de hep beraber yürüdük. Biz Trabzon'un derdini, meselesini, sorunlarını çok iyi biliriz. Trabzon da ben inanıyorum ki bizim gönlümüzdekini bilir. Yüreğimizdekini, zihnimizdekini çok iyi bilir" diye konuştu.

    Trabzonspor ile ilgili dedikodu

    Başbakan Erdoğan, bu ara bir dedikodu gittiğini belirterek, "Duydum tabii, inanmadım ama çok rahatsız oldum. Onu ben dedim ya sözüm açık, çünkü bunun spekülasyonları, dedikoduları kimin yaptığını da biliyoruz, siz de biliyorsunuz. Nedir o kardeşlerim? Trabzonspor ile ilgili bir dedikodu. Ve güya Fenerbahçe'yi ben şampiyon yapmışım. Ve bazı gençleri sokaklarda yürütüyorlar. Onlar belli zaten. Şu partili, bu partilidir dememe gerek yok, ama siz anlarsınız. Sevgili kardeşlerim bakınız bir tane pankart açmışlar, 'Biz Fenerbahçeli Başbakan istemeyiz'. Biz siyasi parti değil, takım tutma olayı farklı bir şey, çocukluktan beri tutmuşuz gelmişiz" dedi.

    Damadının Trabzonsporlu, torunlarının Trabzonsporlu olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti: "Benim evimde böyle sıkıntı yok. Eşim benim Beşiktaşlı. Ne yani şimdi eşimimi boşayacağım. Böyle bir saçmalık olur mu? Bunu siyasi istismar malzemesi yapıyorlar. Ben Rizeliyim. Rizespor şampiyon olamadı, ben bu kadar kudretliydim de bu işlere karışıyordum da o zaman Rize'yi çıkarırdık Süper Lig'e, öyle mi? Ne oldu? Ordu çıktı. Hakkıydı vurdu vurdu aldı. Ben de biraz sonra Ordu'yu tebrik edeceğim.

    Ben Kasımpaşa'da doğdum, büyüdüm. Kasımpaşa Süper Lig'den düştü. Bu işlere karışsaydım Kasımpaşa'yı düşürmezdik. Böyle saçmalık olur mu? Bizimle aramızı açmaya çalışan bu gafillere ne olur 12 Haziran'da sandıkta gelin bir ders verin. Kalkmış değerli kardeşlerim günlerdir futbol üzerinden siyaset yapıyorlar. Sen MHP'nin adayı veya adayları siz kalkıp da Trabzon'a ne yaptığınızı anlatın. Trabzonspor'a ne yaptığınızı anlatın.

    Kardeşlerim Allah aşkına şu anda biz Trabzon'a şurada kısa süre içerisinde iki adet uluslararası organizasyon aldırdık. Birileri burada Trabzon şampiyonluğunu kaybetsin de bunu hükümet aleyhine kullanalım diyerek ellerini ovuşturdular. Trabzonspor kupayı kaldıramayınca ellerini ovuşturanlar adeta bayram ettiler. Bugün de futbolu istismar ederek buradan kendilerine rant devşirmenin gayreti içine giriyorlar. Hiç kimse benimle Trabzon'un, Trabzonspor'un arasına giremez."

    "Avni Aker restore edilecek"

    Trabzonspor'un tesislerini üç kez gezdiğini, ama Fenerbahçe'ye bir kez gitmediğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: "Bak bunu da söyleyelim. Fenerbahçe'nin Başkanı gelmiş Alex ile beni ziyaret etmiş, eder. Ben bu ülkenin Başbakanıyım. Arkasından Trabzon'un başkanı randevu talep etti, bir hafta sonra onlara randevu verdim. Onlarla oturup konuştuk. Biliyorsunuz Avni Aker Stadı Şampiyonlar Ligi oynanmasına müsait değil. Onun için restorasyon gerekiyor. Dediler ki 'Sayın Başbakanım bize destek'. 'Ne lazım?' dedik. '6 trilyona ihtiyacımız var' dediler. Daha son maç oynanmamış. 'Tamam yaparız' dedik, 6 trilyon desteğin sözünü verdik. Avni Aker restorasyon edilecek. Aksi halde Şampiyonlar Ligi bu statta oynanamaz, başka yerde oynanır, ama artık burada oynanacak."

    Başbakan Erdoğan, Trabzon'u spor kenti haline getirdiklerini belirterek, şöyle dedi: "Kapalı spor salonunu gördük. Avrupa gençlik olimpiyatlarını Trabzon'a kim kazandırdı, biz kazandırdık. 23-30 Temmuz'da olimpiyatlar yapılacak. Türkiye'nin bu olimpiyatlar içinde tek üstü açılır kapanır olimpiyat yüzme havuzunu, 7 bin 500 kişilik kapalı spor salonunu, tenis kortlarını biz inşa ettik. Aynı şekilde 7 bin 500 seyirci kapasiteli atletizm pistini, Yomra jimnastik salonunu ve ilçelerin tamamında kapalı spor salonları ve gençlik merkezlerini Trabzon'a biz kazandırdık. Biz Trabzon'da her zaman destekçi olduk. İnşallah Trabzon bu yalancılara, bu iftiracılara gereken cevabı 12 Haziran'da sandıkta verecek. Çünkü bunlar istismarda sınır tanımıyor, sevgili kardeşlerim. İnanın ellerine ne geçerse sınırsızca, ilkesizce istismar ediyorlar. Hangi şehirde milletin tutunduğu, değer verdiği ne varsa insafsızca istismar ediyorlar."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow