hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yazıcı Hopa olaylarında suçluyu buldu

    Yazıcı Hopa olaylarında suçluyu buldu
    expand

    Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Artvin'in Hopa İlçesi'ndeki mitingi öncesi ve sonrasında meydana gelen olaylarda güvenlik zaafiyeti ve önlem eksikliği olduğunu söyledi.

    Bakan Yazıcı dün gece seçim bölgesi Rize'de gazetecilerlerin Hopa'daki olaylara ilişkin sorularını yanıtladı.

    Bakan Yazıcı, ilçede antidemokratik bir yapı tarafından mitingin sabote edilmeye çalışıldığını belirterek, "Biz bu olayların duyumunu almıştık. Emniyet gerekli güvenlik önlemlerini almış veya alması gerekiyordu. Hopa'da miting öncesi ve sonrası üzüntü verici olaylar oldu" dedi.

    Kişilerin çok aykırı görüşlere sahip olabileceğini ve bunu ifade etme hak ve özgürlüklerinin bulunduğunu kaydeden Bakan Yazıcı, "Bunun sınırı, bir başka insanın hak ve özgürlük alanına müdahale etmemektir. Taş ve sopalarla bir eylem ortaya koymak bir hak ve özgürlük olarak nitelenemez. Kanunların suç saydığı bir davranış biçimidir. Hopa'daki olaylar budur. Bir suç örgütü taş ve diğer araçlarla seyahat yapma özgürlüğü ve miting yapma özgürlüğünü engellemeye kalkmıştır. Hiç utanmadan, nezaketetsizce Başbakanımızın da içerisinde bulunduğu otobüsü taşlama cüretini gösterebilmişlerdir. Bir polisimiz yaralanmıştır. Bunlar üzüntü vericidir" şeklinde konuştu.

    Güvenlik güçlerinin bu tür olaylara meydan vermemesi gerektiğini belirten Bakan Yızıcı, "Bakıldığında burada bir güvenlik zaafiyeti ve önlem eksikliği olduğunu söylemek mümkün. Gözlemlerime dayanarak bunu söylüyorum. Konuyu enine boyuna İçişleri Bakanlığı müfettişleri inceleyecek. Güvenlik güçlerimiz bu tür unsurlara, bu tür eylem ortaya koyanlara göz açtırmamalı ve prim vermemelidir" ifadesini kullandı.

    Vali ve Emniyet Müdürü istifanın eşiğinde...

    Bu arada Bakan Yazıcı'nın olaylarda idarecilerin zaafiyeti bulunduğunu vurgulaması, Artvin Valisi Mustafa Yemlihalioğlu ile Emniyet Müdürü Muhsin Armağan'ı zor durumda bıraktı.

    Basın mensuplarının görüşme talebini geri çeviren Vali Yemlihalioğlu ve Emniyet Müdürü Armağan'ın, görevden alınabilecekleri gibi baskılar üzerine istifalarını verebilecekleri de iddia edildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow