hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Balyoz"da fenalaşan asker de tutuklandı

    Balyozda fenalaşan asker de tutuklandı
    expand

    "Balyoz Planı" soruşturması kapsamında dün savcılık sorgusunun ardından baygınlık geçirince hastaneye kaldırılan ve bugün tekrar adliyeye getirilen Albay Halit Nejat Akgüner tutuklandı.

    Merkez Komutanlığına ait bir araçla, savcı ve hakimlerin kullandığı Çırağan Caddesi'ndeki kapıdan giriş yapan Akgüner, daha sonra binaya alındı.

    Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, sevk edildiği İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesince sorgulanan Albay Akgüner'in tutuklanmasına karar verildi.

    Albay Akgüner, Hasdal Askeri Cezaevine gönderildi.

    Albay Halit Nejat Akgüner, dün savcılıktaki sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilmiş, bu sırada baygınlık geçirince ambulansla hastaneye kaldırılmıştı.

    Akgüner ile adliyeye gelen 8 muvazzaf subaydan Albay Cumhur E. ve Askeri Hakim Yarbay Tülay D, savcılık sorgularının ardından serbest kalmıştı.

    Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İsmail Taş'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi ise mahkemeye sevk edilmişti. Akgüner'in baygınlık geçirerek hastaneye kaldırılması üzerine, 6 kişi hakim karşısına çıkmıştı.

    Mahkemece tekrar sorgulanan bu kişilerden, Tümgeneral Taş, Deniz Hakim Albay Onur Uluocak, Deniz Kurmay Albay Rafet Oktar ve Deniz Binbaşı Ayhan Üstbaş, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan tutuklanmış, 2 kişi ise serbest bırakılmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow