hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Economist Kılıçdaroğlu'nu mutlu etti

    Economist Kılıçdaroğlunu mutlu etti
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, The Economist dergisinde yer alan "seçimlerde CHP'yi destekleyin" haberi için "Memnun oldum. Gerçekleri sadece benim içeride gördüğümü bütün dünya görüyor. CHP iktidarı için mutluyum" dedi.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Batman'da düzenleyeceği mitinge katılmak üzere özel uçakla kente geldi.

    Havaalanında gazeteciler, Kılıçadoğlu'na The Economist dergisinde yayınlanan Ak Parti'yi eleştirip, CHP desteklenmeli yönünde makeliyi sordu. Kılıçadoğlu, "Memnun oldum. Gerçekleleri sadece benim içeride gördüğümü bütün dünya görüyor. CHP iktidarı için mutluyum" dedi.

    Gazetecilerin Başbakan Erdoğan'ün dün Isparta'da CHP seçim bürosunu ziyaretiyle ilgili soruya Kılıçdaroğlu, "Memnun oldum. Demek ki sayın Başbakan'ın ayakları yere değmeye başladı' karşılığını verdi.

    Kılıçdaroğlu'nun miting düzenlediği Batman Adalet Caddesi üzerinde toplananların üzerine havanın sıcak olması nedeniyle soğuk gazla hava sıkılarak serinlemeleri sağlandı.

    Miting alanında, 'Recep bey telefonunu dinleme sevgilimle konuşuyorum', 'Her türlü kaset kamera çekimi itinayla yapılır Tayyip kasetçilik', 'Denedik olmadı, güle güle AKP', 'Biz padişah değil hizmetkar istiyoruz', 'Ali Demir biz hala tatmin olmadık', '12 Haziran'da AKP'yi sandığa gömeceğiz' yazılı dövizler taşındı.

    CHP Batman 1'inci sıra milletvekili adayı Faris Özdemir, kısa yaptığı konuşmada, 'Biz hiç bir şey istemiyoruz. Akan kanı durdurun yeter" dedi.

    CHP lideri Kılıçdaroğlu, genel bakan olduktan sonra üçüncü kez geldiği Batman'da alanda toplanan yaklaşık 5 bin kişiye seslendi.

    "OHAL'i AKP getirdi"

    Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede kan akmasın ve barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Batman'a bize yeteri kadar oy vermedi biliyoruz. Kabahat bizde, gelmedik, oturmadık, derdinizi dinlemedik. Ankara'da oturup bize oy verin dedik. Daha fazla gelip daha fazla konuşacağız" diyerek konuşmasına başladı.

    Kılıçdaroğlu, AKP'nin OHAL'i kaldırdığını söylediğini ancak asıl OHAL'in AKP tarafından getirildiğini söyledi.

    Kılıçdaroğlu, "İşadamı konuşuyor tehdit, gazeteci, belediye başkanı konuşuyor tehdit. Ne olacak bu tehditlerin sonucu. Demokrasi gelecek herkes düşüncelerini açıkça söyleyecek. Özel yetkileri mahkemeleri kaldıracağız Herkes rahat bir nefes alacak.Herkesin inancına ve kimliğine saygılıyız. İnsan olmanın gereği insanlara ve kimliklere saygılı olmayı gerektirir. İstiyorum bu güzel ülkede barış ve huzur olsun. Huzuru getirmenin yola çalışmaktan, barıştan, kardeşlikten geçer. Huzuru getirmenin yolu hiç kimseye ötekileştirmemeden geçer" dedi.

    Akdağ'ın azarladığı görme engelliye sahip çıktı

    Kılıçdoroğlu'nun konuşmasının ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın geçen ay kente Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne yaptığı ziyarette hastane santralinde çalışan görme engelli Nurullah Mehmetoğlu'nun şartlarını iyileştirmesini isterken, "Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz. Para kazanıyorsun değil mi?" diye azarlayıp, daha sonra özür dilediği Mehmetoğlu, platforma çağırıldı.

    Kılıçdaroğlu, Mehmetoğlu'nu yanına alarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı eleştirdi.

    Kılıçadaroğlu, "Herkes hak talebinde bulunabilir. Onun görme engelli olması hakkını aramasına engel değildir, bu bir doğal haktır. Ona saygı duyuyorum ve onun yanında olacağım" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow