hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP parti bayraklarını kestiler

    CHP parti bayraklarını kestiler
    expand

    CHP'nin dün akşam İzmit'te gerçekleştirdiği miting öncesi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceden belirlenen geçiş güzergahında bulunan parti bayrakları kimliği belirsiz kişilerce kesilerek indirildi. CHP'nin Osmaniye'deki seçim bürosuna da taşlı saldırı yapıldı.

    İzmit:

    Önceki gün akşam saatlerinde Sabiha Gökçen Havaalanı'na uçakla gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, önce Gebze'ye ardından da Dilovası'na uğradıktan sonra İzmit'e geçeceği bildirildi.

    Program böyle planlandığından, CHP seçim otobüsünün geçeceği Çayırova ilçesindekiler de dahil tüm güzergah bir gün önceden CHP'nin parti bayrakları ve Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı bulunan posterlerle donatıldı.

    CHP lideri Kılıçdaroğlu Sabiha Gökcen Havaalanı'ndan hareket ettikten sonra ise, kimliği belirsiz kişilerce CHP'nin flama ve posterlerinin asılı bulunduğu ipler kesilerek, tamamına yakınını indirilip yırtılarak tahrip edildi.

    Bu durum CHP il ve ilçe teşkilatı yöneticilerini çileden çıkardı. Polise yapılan şikayete rağmen ipleri kesenler bulunamadı.

    Bu arada CHP lideri de program saatindeki sarkma nedeniyle Gebze'nin içine uğramayıp, sadece Dilovası ilçesinde halkla selamlaştı ve oradan İzmit'teki miting alanına geçti.

    Osmaniye:

    CHP'nin Osmaniye'deki seçim bürosuna da taşlı saldırı yapıldı.

    Şehit Mehmet Eroğlu Caddesi'ndeki seçim bürosuna gece geç saatlerde geldikleri bildirilen kimlikleri belirlenemeyen kişi ya da kişiler, seçim bürosunun camlarını taşla kırdı.

    CHP Osmaniye İl Başkanı Kemal Tabak, yaptığı açıklamada, seçim bürosuna sabah geldiklerinde camlarının kırıldığını görünce durumu polise bildirdiklerini söyledi.

    Saldırıyı kınadıklarını ifade eden Tabak, yetkililerden olayı gerçekleştirenleri yakalamalarını istedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow