hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Angelina Jolie Hatay'da

    Angelina Jolie Hatayda
    expand

    BM iyi niyet elçisi ve ünlü film yıldızı Angelina Jolie, incelemelerde bulunmak üzere, ülkesindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyelilerin konuk edildiği Altınözü çadır kentinde mültecilerle bir araya geldi.

    Jolie ve ona eşlik eden yetkililer, çadırkente bir minibüsle giriş yaptı.

    Minibüsün camları siyah filmle kaplı olduğu için aracın içi görülemedi.

    Jolie'nin, bir süredir Türk Kızılayı tarafından misafir edilen yaklaşık 1400 kadar Suriyeli sığınmacı ile bir araya gelerek, sorunlarını dinledi.

    Bu arada, Angelina Jolie'nin gelişi öncesinde çok yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Altınözü halkı da merakla çadırkentin önünde toplandı.

    Emniyet görevlileri ve özel harekat ekiplerinin sıkı güvenlik önlemi aldıkları çadırkent, Kızılay ve Türk bayraklarıyla süslenirken çadırkentin kurulduğu TEKEL binasının ön tarafına büyük ebatlarda "Dünyanın İyilik Meleği Hoşgeldin" yazılı pankart asıldı.

    Angelina Jolie'nin çadırkentteki incelemesi sırasında basın mensuplarının içeriye girmesine ve görüntü almasına izin verilmedi.

    Jolie çadırkentteyken, içeriden Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad karşıtı sloganlar ve Angelina Jolie'ye yönelik tezahürat sesleri duyuldu.

    Jolie çadırkentten ayrılırken, girişte aracına binerken kısa bir süre kendisini bekleyen çok sayıdaki basın mensubuna el sallayarak poz verdi.

    Türk kahvesi içti, çocuklarla oynadı

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, ziyareti sırasında Jolie'ye İngilizce olarak ne içmek istediği soruldu. "Türk kahvesini çok severim" diye yanıt veren Jolie'ye bu kez kahveyi nasıl alacağının sorulması üzerine ünlü oyuncu, "şekerli ama sert bir kahve istediğini" söyledi. Bunun üzerine Jolie'ye orta şekerli Türk kahvesi ikram edildi.

    Angelina Jolie çadırkenti ziyareti sırasında ayrıca çocuk parkında Suriyeli çocuklarla oyunlar oynadı, onların oyunlarında tempo tuttu. Türk Kızılayı'nın hazırladığı ve içinde oyuncaklar da bulunan "sevgi paketinin" dağıtılmasında da hazır bulunan Jolie'nin ziyareti süresince sempatik tavırlar sergilediği öğrenildi.

    Angelina Jolie daha sonra, Türkiye'ye geldikleri özel uçakla oyuncunun film çekimlerinin sürdüğü Malta'ya hareket etti.

    VIP Salonunda 45 dakika kadar dinlenen ve beraberindeki heyetle istişarelerde bulunan Jolie'yi burada sadece AA muhabiri izledi.

    AA muhabirinin "Türk halkına ve medyasına özel bir mesaj iletmek ister misiniz" sorusu üzerine Jolie, ziyaretiyle ilgili açıklamaları sadece kendisine akredite özel ekibine yaptığını söyleyerek, nazik bir biçimde özür diledi.

    Angelina Jolie, VIP salonunda basın ekibi ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ekibi ile hangi fotoğraf ve görüntülerinin medyaya verileceği konusunda istişarede bulundu.

    Jolie daha sonra, günübirlik ziyareti sırasında kendisini koruyan güvenlik görevlileri, BMMYK yetkilileri ve görevlileri, kendisine eşlik eden gerek Dışişleri Bakanlığı gerekse Hatay Valiliği personeli ile ayrı ayrı hatıra fotoğrafları çektirdi.

    Hayal kırıklığı

    Birleşmiş Milletler (BM) iyi niyet elçisi ve ünlü film yıldızı Angelina Jolie'yi görmek için Hatay'ın Yayladığı ilçesinde bekleyen vatandaşlar, Jolie'nin ilçeye gelmemesi nedeniyle hayal kırıklığına uğradı.

    Yetkililerin daha önceki duyurularında ünlü yıldızın Yayladağı ilçesinde bulunan geçici çadır kentleri ziyaret edeceğini öğrenen Yayladağılılar, saatler öncesinden hazırlık yaparak, hediyeler hazırladı.

    Yayladağılılar, yaklaşık 5 saat boyunca, Suriyeli misafirlerin bulunduğu TEKEL binası önünde bekledi. Daha sonra, Jolie'nin Altınözü ilçesindeki çadır kentleri ziyaret edip, ülkesine döneceğini öğrenen ilçe halkı, bulundukları yerden ayrılıp evlerin döndü.

    Jolie'yi görmek için bekleyenler arasında, çevre ilçeler ve Antakya'dan gelenlerin de bulunduğu öğrenildi.

    Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama

    Bu arada  Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Selçuk Ünal, BM'nin iyi niyet elçisi ve ünlü aktris Angelina Jolie'nin Türkiye'nin insani yardım çalışmalarını takdirle karşıladığını söyledi.

    Ünal, Angelina Jolie'nin günübirlik Hatay ziyaretini AA'ya değerlendirdi.

    Jolie'nin ziyaretini, Hatay Valililiğinin büyük katkılarıyla organize ettiklerini belirten Ünal, ünlü oyuncunun Altınözü çadırkentinde, Türkiye'ye geçişlerine insani nedenlerle izin verilen Suriyeli ailelerle görüştüğünü anlattığını, çadır kentte Altınözü Kaymakamı Ali Arslantaş'ın da Jolie'ye gerekli bilgilendirmeleri yaptığını bildirdi.

    Afet İşleri Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı ve Kızılay yetkililerinin Jolie'ye kamptaki çalışmalar hakkında bilgi verdiğini aktaran Ünal, ünlü oyuncunun çadırkentteki çocuklarla ayrı ayrı ve küçük gruplar halinde, Kızılay ekibi ve insani yardım çalışanlarıyla da ayrı ayrı görüştüğünü, kliniği ziyaret ettiğini ve çocuk parkında incelemelerde bulunduğunu belirtti.

    Angelina Jolie'nin klinik ziyareti sırasında aşı takvimi, sosyal destek ünitesi ve diyetisyenlerin yaptığı çalışmalar konusunda bilgi aldığını belirten Selçuk Ünal, ünlü aktrisin çadırkentin diğer değişik bölümlerini de ziyaret ederek, incelemelerini tamamladığını bildirdi.

    Selçuk Ünal, Jolie'nin Türkiye'nin insani yardım çalışmalarını takdirle karşıladığını söyleyerek, şöyle konuştu: "Bizlere ifade ettiği, ülkemizin çalışmalarını takdirle karşıladığı yönündeydi. Kamptaki çalışmaları organize bulduğunu söyledi ama tabii ki, bunları kendisi açıklayacaktır. Dolayısıyla onun adına konuşmam çok uygun olmaz."

    Sözcü Ünal, çadırkentte yerli ve yabancı basın mensuplarının alınmamasının, Jolie'nin ricası olduğunu belirterek, ünlü aktrisin daha önce yaptığı benzer çalışmalarda sadece kendi ekibiyle çalıştığına dikkati çekti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow