hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kur'an kurslarında yaş sınırı kalkıyor mu?

    Kuran kurslarında yaş sınırı kalkıyor mu
    expand

    Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, Kur'an kurslarındaki 12 yaş sınırını eleştirdi. Yılmaz, "Bu yasak olağanüstü bir dönemde alınmış bir karardır. 28 Şubat sürecinin bir ürünüdür. Bunun yeniden gözden geçirilmesi gerekir" dedi.

    Yılmaz, yaz Kur'an kurslarının 27 Haziran Pazartesi günü başlayacağını belirtti. Kursların 2 dönem halinde 26 Ağustos'a kadar devam edeceğini anlattı.

    Kamil Yılmaz, yaz Kur'an kurslarını "ilk ve ortaöğretim çağında bulunan öğrencilerle Kur'an kursu öğreticileri ve cami hocalarının buluşması hareketi" olarak tanımladı.

    Kur'an kurslarındaki 12 yaş sınırını eleştiren Yılmaz, yasağın "zorlama" olduğunu belirtti.

    Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı, "Bu yasak olağanüstü bir dönemde alınmış bir karardır. 28 Şubat sürecinin bir ürünüdür. Bunun yeniden gözden geçirilmesi, bu özgürlük ortamında böyle bir yasağın olmaması gerektiğini düşünüyorum. Ailelerin çocuklarını dini eğitim aldırabilecekleri ortamlara rahatça götürebilmesi gerekir" dedi.

    Kamil Yılmaz sözlerine şöyle devam etti:

    "Batıda insanlar çocuklarını kiliselerin kreşlerine gönderiyorlar, kendi dinlerinde eğitim alabilsinler diye umut ediyorlar. Bizde 12 yaş sınırını ise anlamak çok zordur. Ayrıca neden 12 yaş. Reşit olması aranıyorsa 18 olmalıdır. Yani bunu anlamak çok zordur. Oysa çocuklar 12 yaş altında ilgili oluyorlar. Özellikle 3-4 sınıflarda çocuklar bu kurslara gitmeyi çok istiyorlar. O ortamda bulunmak istiyor. Bu engel kaldırılmalı."

    Diyanet İşleri Başkanlığı olarak zaman zaman şifai taleplerini yetkililere ilettiklerini anlatan Yılmaz, "Bu tür kararları biz vermiyoruz ama şahsi olarak düşüncem böyle bir uygulama çok insani görülmemektedir. Anlamsızdır. Çocuklar yaz okullarına, baleye, yüzmeye gidiyorlar. Elbette gidecekler. Ama bunlar serbestse bu kurslar da serbest olsun. Bizim derdimiz buraya gelmek isteyenlerin böyle bir sınırlamayla karşılanmaması" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow