hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hakkari'de bordo bereli şehit oldu

    Hakkaride bordo bereli şehit oldu
    expand

    Hakkari, Çukurca'da geçici görev yapan Astsubay Başçavuş Kalender Özdemir, arazi arama tarama çalışmaları sırasında teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit oldu. Özdemir'in cenazesi, memleketi Kırıkkale'de toprağa verildi.

    Ankara Gölbaşında bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapan Piyade Assubay Başçavuş Kalender Özdemir, geçici görevle Hakkari'nin Çukarca İlçesine gitti. İki çocuk babası Özdemir, arazi arama tarama çalışmaları sırasında PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateş sonucu şehit düştü.

    Şehit başçavuş Özdemir'in babasının uzun süre önce vefat ettiği öğrenildi.

    Kalender Özdemir’in yaklaşık 18 yıldır Özel Kuvvetlerde görev yaptığı, önümüzdeki yıl emekli olmayı düşündüğü öğrenildi. Amca Ali Özdemir, bölücü örgüte tepkisini dile getirirken hükümetin açılımlara son vermemesinden yakındı.

    Şehide son veda...

    Şehit Özdemir'in cenazesi, Ankara'dan alınarak önce Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine getirildi. Burada hastane morgunda bir süre bekletilen cenaze, namazın kılınacağı Kırıkkale'nin Yeni Mahalle Semtindeki Ata Tepe Camisi'ne getirildi.

    Şehidin cenazesinin getirilişi sırasında eşi Alev Özdemir ile 11 yaşındaki ikiz çocukları Furkan ile Kübra gözyaşlarına boğuldu. Şehidin eşi ve çocukları, bir kadın subayın refakatinde töreni izlerken, bir ara kadın subay şapkasını şehidin kızı Kübra'ya taktı.

    Törene katılan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, şehidin eşi ve çocuklarına başsağlığı dileyerek, teselli etmeye çalıştı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu da cenaze törenine gelişinde şehidin annesi Hüsniye Özdemir, amcası Ali Özdemir ile eşi ve çocuklarına başsağlığı diledi.

    İl Müftüsü Bekir Gerek'in kıldırdığı cenaze namazından sonra şehidin cenazesi bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top arabasına kondu. Askeri bando eşliğinde bir süre top arabasında taşınan cenaze, daha sonra cenaze aracına alındı.

    Tabutun cenaze aracına konulduğu sırada şehidin ikiz çocukları Kübra ile Furkan asker selamı ile babalarına son görevlerini yerine getirdi. Furkan, babasının şapkasını tören boyunca hiç çıkarmadı.

    Şehit Kıdemli Başçavuş Kalender Özdemir'in cenazesi, ailesinin isteği üzerine defnedileceği Hasandede beldesine götürüldü. Gülevler Mahallesi'ndeki baba evinde helallik alındı. Cenazenin eve gelişi sırasında yakınları sinir krizleri geçirdi. Şehidin kız kardeşi tabuta sarılarak, "Ağabeyim bizi bırakıp nereye giriyorsun" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

    Cenaze, beldenin merkezindeki Hasandede Camisi ve Türbesi'nin önüne getirildi. Buradaki törenin ardından şehidin cenazesi, aile mezarlığında toprağa verildi.

    Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Kırıkkale Vali Vekili Yusuf Zıya Karacaev, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal ve Ramazan Can, Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Güler, üst rütbeli subaylar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

    Baba ocağında hüzün


    Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Kalender Özdemir'in Kırıkkale'deki baba evinde yas var.

    Şehit Özdemir'in Hasandede Beldesi Gülevler Mahallesi'ndeki baba evine, Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı'ndan gelen subaylar, Özdemir'in şehit olduğu
    bilgisini verdi.

    Olay yerine gelen sağlık görevlileri, fenalaşan Özdemir'in yakınlarına müdahalede bulundu.

    Şehit haberinin alınmasının ardından ailenin yakınları taziyeye gelirken, eve dev bir Türk bayrağı asıldı.

    Kalender Özdemir'in 74 yaşındaki annesi Hüsniye Özdemir, evinin önünde gözyaşlarına boğulurken, sinir krizi geçirdi. Özdemir, "Kurban olurum yavrum, ciğerim sana nasıl kıydılar, seni bekliyorduk, şimdi yetimlerim ağlıyor, yavrumu bana getirin" şeklinde ağıtlar yaktı.

    Bu arada şehidin amcası Ali Özdemir ise gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümetin bu konularda daha duyarlı olmasını istediklerini söyledi.

    Özdemir, "Benim yeğenim bir İngiliz ya da bir Yunanlı ile savaşsaydı biz acı duymazdık, ölse iftihar ederdik.,Bizim atalarımız, ecdadımız Çanakkale'de savaştı. Biz onların evlatlarıyız. Onlar olmasaydı biz bugün yaşamıyor olurduk. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan Türk'üm diyenlerin buna duyarlılık göstermesi lazım. Bu Türk milleti binlerce şehit verdi son olarak benim yeğenim şehit oldu. Türk milletini birbirine kırdırmamak lazım, hükümetin buna bir an evvel çözüm bulması lazım" diye konuştu.

    Şehidin amcasının oğlu olan Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir de, Güneydoğu'da yaşananların bir an önce durdurulması gerektiğini, Türk-Kürt kardeşliğinin bozulmak istendiğini söyledi.

    Özdemir, şöyle konuştu:

    "Güneydoğu'daki insanlarımızın askerimize karşı, polisimize karşı kışkırtılıp bu olayları yapmasını biz tasvip etmiyoruz. Bu tür olayları artık istemiyoruz, kimsenin canı yanmasın. Ne bizim canımız yansın, ne başkasının. Bir genç kolay yetişmiyor, herkes çocuk yetiştiriyor, insanlarımız çoluk çocuk büyütüyor, aç susuz büyütüyor. Kimi asker olarak görev yapıyor, kimi rütbeli olarak. Acımız büyük, tabi ki bu olayların çözülmesini istiyoruz. 30 yıldır verilen şehitlerin son bulmasını istiyoruz."

    Alev Özdemir ile evli olan Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Kalender Özdemir'in 11 yaşında Furkan ve Kübra isimli ikiz çocuklarının olduğu öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow