hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Devir teslim törenlerinde duygu dolu anlar

    Devir teslim törenlerinde duygu dolu anlar
    expand

    61. Hükümet'in kurulmasıyla bakanlıklarda devir teslim törenleri de başladı. Görevi ilk teslim alan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım oldu. Yıldırım'ın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de görevi teslim aldı. Kabine dışında kalan Nimet Çubukçu "Benim için sürpriz değil" dedi.

    İçişleri Bakanlığı:
    İçişleri Bakanlığı'ndaki devir teslim törenine gelen Şahin, Osman Güneş  tarafından kapıda karşılandı.

    Devir teslim törenine bazı milletvekilleri, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili Hasan Canbolat, Emniyet Genel Müdür Vekili  Mustafa Bahrettin Demirer, bakanlık bürokratları katıldı.

    Törende yaptığı konuşmada, genel seçimler dolayısıyla göreve atandığını hatırlatan Osman Güneş, Türk milletinin seçimlerde demokrasi sınavı verdiğini,  seçimlerin huzur ve güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi için vali, kaymakam ve güvenlik birimlerinin büyük bir gayretle görev yaptığını söyledi.

    Milli Eğitim Bakanlığı:
    Milli Eğitim Bakanlığında hemşehriler görev devir teslimi yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı'na atanan Ömer Dinçer, görevi selefi Nimet Çubukçu'dan devraldı.

    Törende Çubukçu, Dinçer'i Milli Eğitim Bakanı olmasından dolayı kutlayarak, yeni kabinenin ülkeye hayırlı uğurlu olmasını diledi.

    Kabine dışında kalan Nimet Çubukçu "Benim için sürpriz değil" dedi.

    Gençlik ve Spor Bakanlığı:
    61. Hükümet'in kurulmasıyla yeni oluşturulan Gençlik ve Spor Genel  Müdürlüğü'nde devir teslim töreni gerçekleştirildi. Başbakanlık eski binada gerçekleştirilen törenle Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, görevi Suat Kılıç'a devretti.

    Ulaştırma Bakanlığı:
    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çorum'da 40  Dilim Karayolu'nda düzenlenen törenle Mehmet Habib Soluk'tan görevi teslim aldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow