hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sigara satışı tezgah altından olacak

    Sigara satışı tezgah altından olacak
    expand

    Sigaranın açıktan satılmasını önlemek için Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu'nun hazırladığı yeni yönetmelik yürürlüğe girdi. Sigaraya vitrin ve raf yasağı getirildi. Bundan sonra sigara dükkanların görünmeyen bölümlerinde satışa sunulacak.

    Sigara tezgah altına iniyor, yani artık rafların görünür bölümlerinde olmayacak.

    Yürürlüğe giren yönetmelik tütün ürünlerinin dükkanların görünmeyen bölümlerinde ve çocukların ulaşamayacağı noktalarda satılmasını öngörüyor.

    İşte o yönetmelik...

    - Yönetmelik, tütün ürünlerinin, işyerinin dışarıdan görünmeyen ayrı bir bölümünde, 18 yaşını doldurmamış kişilerin doğrudan ulaşamayacağı şekilde satılması şartını getiriyor. Yönetmelik uyarınca, 18 yaşından büyük olduğuna emin olmadan kimseye alkollü içecek ve sigara satışı yapılamayacak.

    - Tütün mamulü satışının yapılamayacağı yerler ile satış yapanlar için düzenlemeler getirilen yönetmeliğe göre, bugünden itibaren, sağlık, eğitim ve öğretim, kültür ve spor hizmeti verilen yerlerde tütün mamulleri satışı yapılamayacak. Posta ve benzeri dağıtım hizmetleri yoluyla tütün mamulü satışı ve teslimi gerçekleştirilemeyecek.

    - Satış ünitesinin bulunmadığı ya da satış ünitesinin sığamayacağı kadar küçük alanlarda, tütün mamullerinin görünür yüzü şeffaf olmayan dolaplarda bulundurulacak.

    - Satış üniteleri, yazılı, görsel, işitsel unsurları içeremeyecek ve reklam içerikli ibare ve işaretleri taşımayacak. İş yerlerinde birden fazla alanda sigara satışa sunulamayacak.

    Yönetmelik uyarınca, düzenlemelerin ihlali durumunda satış belgesi iptali de yapılabilecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow