hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Başbakan'a dokunmak bile bence ibadettir"

    Başbakana dokunmak bile bence ibadettir
    expand

    AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, partililerin Ankara ziyaretinde "Arkadaşlarım sayın Başbakanımıza yakınen sorular sordular, elini sıktılar. Sayın Başbakanımıza dokunmak bile inanın bence ibadettir. Ben bunu söylüyorum" dedi.

    AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, bir süre önce Ankara'ya gelip kendilerini ziyaret eden partililere teşekkür yemeği verdi. Partililerin ziyaretinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Şahin, "Gelen arkadaşlarla birlikte sayın Başbakanımızla 5 dakikalığına bile olsa sohbet etmek imkanı bulduk. Arkadaşlarım sayın Başbakanımıza yakınen sorular sordular, elini sıktılar. Sayın Başbakanımıza dokunmak bile inanın bence ibadettir. Ben bunu söylüyorum" dedi.

    Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, seçim bölgesi İnegöl İlçesi'nde partililere çalışmalarından ve kendisini Ankara'da ziyaret etmelerinden dolayı teşekkür yemeği verdi. Atış Poligonu'ndaki yemekte konuşan Şahin, seçimlerin ardından mazbatalarını aldıklarını, diğer partiler gibi sonradan yemin etmediklerini söyledi. Şahin kendisine, Plan Bütçe Komisyonu'nda ve parti yönetiminde önemli görevler verildiğini belirterek, geçtiğimiz hafta Ankara'ya gelerek kendilerini ziyaret edip 'Hayırlı olsun' diyen Ak Parti İnegöl İlçe Teşkilatı'na da teşekkür etti.

    "Varlığı ile bile bizlere enerji veriyor"

    Kendisini onore eden arkadaşlarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 5 dakika da olsa görüşüp ellerini sıktıklarını belirten Şahin, "Geçen hafta ilçe teşkilatından 16 -17 arkadaşımız Ankara'yı ziyaret etti. Ben çok memnun oldum. Gönül isterdi ki daha çok arkadaşımız gelsin. Gelen arkadaşlarla birlikte sayın Başbakanımızla 5 dakikalığına bile olsa sohbet etmek imkanı bulduk. Fotoğraf çektirme imkanımız oldu. Teşkilattaki arkadaşlarım sayın Başbakanımıza yakınen sorular sordular, elini sıktılar. Sayın Başbakanımıza dokunmak bile inanın bence ibadettir. Ben bunu söylüyorum. Çünkü varlığı ile bile bizlere enerji veriyor. Çalışma tempomuz ne kadar yoğun olursa olsun artması için enerji veriyor."

    AA'ya konuştu: "Kastı aşan bir olay yok"

    Bu arada haberin yayınlanmasından sonra AA'ya konuşan Hüseyin Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik söylediği belirtilen, "Başbakana Dokunmak İbadettir" sözüne ilişkin olarak, "Müminin mümini sevmesi ibadettir. Biz başbakanımızı çok seviyoruz. Kastı aşan bir olay yok" dedi.

    Şahin, AA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, söz konusu sözü, geçen Pazartesi günü, AK Parti İnegöl İlçe teşkilatı yöneticilerine ve 12 Haziran'da gerçekleşen seçimlerde AK Parti adına sandıklarda görev yapan partililere verilen yemekte söylediğini belirterek, sözlerinde kastı aşan bir durumun olmadığını söyledi.

    Ailesiyle birlikte Bosna Hersek'te tatilde olduğunu dile getiren Şahin, "O açıklamayı yaparken benim buradaki maksadım; 'müminin mümine sevgisi ibadettir'. Sözüm: 'Yaratılanı Severim Yaradandan Ötürü' anlayışıydı. Benim mantığım budur. Yaşamımda da uyguladığım felsefe budur. Bu inançla yaşıyoruz. Başbakanımızı çok seviyoruz. Çıkış noktamız bu. Yani sözümde kastı aşan bir olay yok."

    "Peygamber" ilan etmişti, ihraç edildi

    Öte yandan AK Parti eski Aydın İl Başkanı İsmail Eser de Başbakan Erdoğan'ı "Peygamber" ilan etmiş ve Erdoğan'ın sert tepkisini almıştı.

    Erdoğan, İsmail Eser'i partiden ihraç etmişti.

    Erdoğan konuyla ilgili olarak, "Benim il başkanım veya il genel meclisi üyem güya bir konuşmasında 'Peygamber gibi anılan bir başbakan' bir ifade kullanılıyor. Değerli arkadaşlar, Allah aşkına bir insan; bu cehaletinden olabilir, ne bileyim farklı yaklaşım  tarzından olabilir, böyle bir ifadeyi kullanmış diye siz bunu hiçbir zaman tasvip etmeyen, eğer sen de inançlıysan, bir Müslümansan bunu zaten tasvip edemezsin. Niçin, çünkü peygamberlik zinciri kapanmıştır. Artık bir peygamber yoktur. İkinci bir peygamber olarak biz bu dinin mensupları olarak bunu göremeyiz. Hele hele Tayyip Erdoğan için böyle bir şey söyleyemezsin" demişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow