hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BDP-MHP mutabakatı yalanmış!

    BDP-MHP mutabakatı yalanmış
    expand

    BDP Elazığ İl Başkanı Mehmet Kılıçtepe, Elazığ'daki protestolarda yaşanan olaylardan sonra MHP ile aynı mutabakata imza attıklarını kabul etmediklerini açıkladı. MHP Elazığ Belediye Meclis Üyesi Sevim Demirbaş da imza olayına tepki gösterip partisinden isitfa etmişti.

    BDP Elazığ İl Başkanı Mehmet Kılıçtepe, yaptığı yazılı açıklamada, Silvan'da 13 askerin şehit edilmesinden hükümeti ve "çözümsüzlükte ısrar eden kesimler"i sorumlu tutarak, isteseler de istemeseler de bu ölümlerin önüne geçemeyeceklerini savundu.

    "Kardeş kavgasını durdurmak ve "barışı tesis" etmek için isteyen her kesimle demokratik tepkiler çerçevesinde ortaklaşabileceklerini açıklayan Kılıçtepe, "Ancak 18 Temmuz 2011 günü haber ajanslarına düşen haberlerde 'Elazığ'da 63 sivil toplum kuruluşu platformu girişimi yan yana gelerek mutabakat sağlandı' deniliyor. Şunu belirtmek gerekiyor ki, biz Elazığ Barış ve Demokrasi Partisi yönetimi ve organları olarak böyle bir platform içerisinde yer almamaktayız" ifadelerine yer verdi.

    Ortak bildirinin hazırlanması ve basın toplantısından bilgileri olmadığını öne süren Kılıçtepe, Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu bildirisinin yayınlanmasında yer almadıklarını belirterek, "O imza partimizi temsil etmemektedir. İmzayı atan kişiyi bağlamaktadır. Bundan sonraki süreçlerde platformun bu gibi konularda daha hassas davranarak karar vermesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

    Ortak açıklamaya imza atan BDP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Atik Okuyucu da yazılı açıklama yaparak, söz konusu ortak basın açıklamasından BDP Elazığ İl yönetimi ve organlarının bilgisi olmadığını iddia etti. Toplantıya bireysel olarak katıldığını ve şahsi görüşlerini belirttiğini ifade eden Okuyucu, attığı imzanın kişisel inisiyatifi olduğunu savundu.

    MHP Elazığ Belediye Meclis Üyesi Sevim Demirbaş da, Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu organizesinde yapılan ortak basın açıklamasına MHP temsilcisinin, BDP temsilcisiyle birlikte imza atmasına tepki göstererek, parti üyeliğinden istifa ettiğini açıklamıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow