hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'li Gök Balbay ve Haberal'a gitti

    CHPli Gök Balbay ve Haberala gitti
    expand

    TBMM’de CHP’den yemin etmeyen tek isim olan Mersin Milletvekili İsa Gök, partisinin ikinci Ergenekon davasından tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal cezaevinde ziyaret etti.

    Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne gelen CHP Mersin milletvekili İsa Gök partisinin ikinci Ergenekon davasından tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal cezaevinde ziyaret etti.

    Ziyaret sonrası cezaevi yerleşkesinin önünde basın mensuplarına açıklama yapan İsa Gök, "CHP'nin iki milletvekili grup arkadaşlarımız sayın Mustafa Balbay ve Mehmet Haberalı ziyarete geldim. Tabi üzücü olan şey şu. Milletvekillerinin çalışma yeri görüşme yeri TBMM'dir, ben arkadaşlarımla Silivri Cezaevi'nde görüştüm. Bu son derece üzüntü verici. Ama arkadaşlarımla görüşme sonucunda şunu çok net söyleyebilirim. Her ikiside son derece iradeli, dirayetli bu mücadelenin bir demokrasi mücadelesi olduğunu, insan hakları mücadelesi olduğunu hukukun üstünlüğü, hukuk devleti mücadelesi olduğunu ve onbinlerce oy almış bu insanların milletin temsilcisi olarak, milletin iradesinin meclise yansımamasından dolayı bir hukuk mücadelesi olduğunun bilincindeler. Bunu dem vuruyorlar zaten" dedi.

    Haberal ve Balbay'dan mesaj

    Haberal ve Balbay ile cezaevinde 4 saat görüştüğünü belirten Gök konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bütün seçmenlerine kamuoyuna saygılarını ve hürmetlerini ilettiler. Onların vekili olduklarını beyan ettiler. Mecliste çalışmak için en kısa zamanda artık şartlar neyi, nasıl gerektirir bilinmez. Mustafa Balbay tabi Türkiye'nin vekili ama bir İzmir milletvekilidir. Sayın Mehmet Haberal Zonguldak milletvekilidir. Bu seçim çevreleri başta olmak üzere seçmenlerinin sorunun çözümü için çalışma yapacaklarını beyan ettiler. Ama tabi ki dosya bazında değerlendirirseniz hukuka karşı burada güzel sözler söylemek pek mümkün görünmüyor.

    Zira dosyaları incelediğinizde sayın Haberal yönünden 180 soru sorulup ergenekon terör örgüt üyeliğiyle ilgili tek soru sorulmamış olması dikkati muciptir. Çünkü bir hiçbir şekilde örgüt bağlantısı ortaya çıkmadığı için soruda sorulmuyor. Sayın Balbay'ın yönü daha bir farklı. Basından sansürün kaldırılışı tarihi 24 Temmuz 1908'in üzerinden 103 yıl geçti. Basın emekçisi bir basın mensubu olarak gazetecilik yaptığından ötürü basındaki sansüre karşı mücadelenin 103'üncü yıl dönümünde Türkiye'de tutuklu bulunan 70'e yakın gazeteciden birisi. Bu da kendisinde derin bir üzüntü yaratmış.

    Çünkü, 'Ben bir gazeteciyim, CHP milletvekiliyim. Bir gazeteci milletvekiliyim' diyor. Sayın Haberal 'Ben CHP Zonguldak milletvekiliyim, ben bir doktorum. Benim hastalarım var. O insanlarla uğraşmam lazım' diyor. Ve dosyalarını konuştuğumuzdaki dosyalarını biliyorum. Bir çok kısımlarını okudum. Hala kendilerine yöneltilen suçu anlayamadıklarını söylüyorlar. Çünkü suç olarak bir şey bulunmadığını herhangi bir delilde sunulmadığını söylüyorlar görüyorlar. Zaten bunu malumuz uluslararası bir çok hukuk kuruluşu bunu tespit etti. İşin gerçeği, bu bir hukuk ayıbı."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow