hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Terörle mücadeleye BDP dahil değil

    Terörle mücadeleye BDP dahil değil
    expand

    İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, hükümet olarak terörle mücadele konusunda BDP hariç muhalefetle görüşebileceklerini söyledi.

    Bakan Şahin, Sivas Polis Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen "Afgan Ulusal Polisi Temel Eğitim Programı" açılış töreninden sonra çıkışta bir basın mensubunun sorusu üzerine, terörle mücadelenin bir siyasi partinin ya da iktidarda bulunan siyasi parti olarak sadece kendilerinin konusu olmaktan çıktığını belirterek, "Bugün değil, daha önce de bu özelliktedir. Dolayısıylamuhalefet partilerinin de terör konusunda ulusal bir bakışla, ülke bütünlüğüne, millet bütünlüğüne yönelik bir bakışla baktıklarını biliyorum, bakılması gerekir.

    Bunun dışında baktıklarına dair bir şey söyleyemem. Sadece söyleyeceğim, diğer siyasi partiler de aynı duyarlılık içerisindedirler ve her zaman olduğu gibi bugünlerde de bize makul desteklerini her vesileyle vereceklerini biliyoruz"
    diye konuştu.

    -"BDP bugünkü durumu itibarıyla, bugün itibarıyla bu takvime dahil olmaz..."-

    Basın mensubunun "Görüşme trafiği yaşanacak mı" sorusu üzerine de Şahin, "Belirlenmiş bir takvim yok ama ihtiyaç duyulursa yaşanır" dedi. Basın mensubunun, BDP'yi işaret ederek, "Bütün siyasi partiler bu takvime dahil olur mu" sorusunu da Bakan Şahin, "BDP bugünkü durumu itibarıyla, bugün itibarıylabu takvime dahil olmaz ama geleceğin ne getireceğini bilemeyiz" diye yanıtladı.

    Bugün, Hopa'daki olaylarla ilgili olarak soruşturma izni verildiğini açıkladığı hatırlatılarak, "Acaba soruşturma kapsamında tespit edilen kusur var mı" sorusu üzerine Bakan Şahin, "Kusur tespit edilmeden soruşturma izni verilmez. Yani kusursuz soruşturma izni olmaz, soruşturma olmaz" dedi.

    Karadeniz Bölgesi'nde konuşlanacak özel birliğin özel harekat polislerinden mi yoksa jandarma özel harekattan mı oluşacağının sorulması üzerine de her ikisinden oluşacağını belirten Şahin, "Bu ülkenin görev yapılacak yeri,
    Misak-ı Milli sınırlarıdır. Gerekli görülen her yerde, her zaman görev yapılır. Göreve de arkadaşlarımız jandarmasıyla, polisiyle, kara birlikleriyle zaman ve mekan tanımaksızın hazırdırlar. Arkadaşlarıma da bu vesileyle çok çok teşekkür ediyorum, alınlarından öpüyorum, başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.

    Şahin, kaçırılan 2 asker ve 1 sağlık görevlisinin kurtarılmasına yönelik operasyonlarla ilgili soru üzerine, operasyonların devam ettiğini bildirdi. Sınır birlikleriyle ilgili son durumun sorulması üzerine, başvuruların devam ettiğini belirten Bakan Şahin, "Bildiğim kadarıyla 15 Ağustos'ta bitecek. Daha sonra seçmeleri yapılıp, eğitimleri başlayacak" dedi.

    İçişleri Bakanı Şahin, buradaki programının ardından, Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen eski Madımak Oteli binasını gezdi. Şahin, incelemede bulunduğu merkezde yapılan çalışmalar hakkında Vali Ali Kolat'tan bilgi aldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow