hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'den 2+1 yıl formülü

    CHPden 2+1 yıl formülü
    expand

    Ana muhalefet partisi CHP, tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın tahliyesi için her yolu deniyor. CHP'nin hukukçu kurmayları şimdi birkaç maddelik bir paket üzerinde çalışıyor.

    Ceza Muhakemeleri Kanunu'nda değişiklik öngören paketle, ağır ceza mahkemelerinin görevine giren işlerde, tutukluluk süresinin en çok iki yıl olması ancak bu sürenin zorunlu hallerde -gerekçeleri gösterilerek- en çok 1 yıl daha uzatılması teklif edilecek.

    Aslında çalışma yeni değil. 2 hafta önce CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ile Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün sunduğu, özel yetkili ağır ceza mahkemeleri ve özel yetkili cumhuriyet savcılıklarının kaldırılmasını öngören teklifin genişletilip paket haline getirilmesi.

    Tutukluluk sürelerinin 2 artı 1 yılla sınırlandırılmasını esas alan paket, Yargıtay'daki ceza davalarının temyiz incelemelerinin 1 yıl içinde sonuçlandırılmasını öngörüyor.

    Teklif, tahliye taleplerinin, hakimin dosya üzerinde yapacağı incelemenin ardından "duruşma yapılarak" karara bağlanması da  içeriyor.

    CHP kaynaklarına göre, teklif Meclis Başkanlığı'na ekim ayında sunulabilir.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow