hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'li kadınlardan Silivri'ye mektup

    CHPli kadınlardan Silivriye mektup
    expand

    5 Ağustos Cuma günü saat 16:00'da, Türkiye'nin 81 ilinde, CHP'li kadınlar postahanelere gidecek; Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'a destek için Silivri'ye kartpostallar ve mektuplar gönderecekler.

    CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Zühal Samlı tarafından örgüte gönderilen genelgede, CHP'li kadınlardan, 8 Ağustos'ta Silivri'deki duruşmalara katılmaları da istendi.

    Söz konusu genelgede Samlı, "Bu ülkenin yetiştirdiği değerli insanlar zindanlarda, hücrelerde çürümeye terk edildikçe, biz kadınların canları acımaya, yürekleri yanmaya devam edecek" ifadesini kullandı.

    CHP'nin tutuklu milletvekilleri Balbay ve Haberal, Meclis'e gelip yemin etmedikçe milli iradenin gerçekleştiğine inanmayacaklarını belirtti.

    Balbay'ın doğumgünü de 8 Ağustos

    8 Ağustos'taki duruşmalarda Balbay ve Haberal'ın yargılanacağını hatırlatan CHP Kadın Kolları Başkanı, aynı günün Balbay'ın doğumgünü olduğuna da dikkat çekti ve gönderilecek kartpostal ve mektuplarda, tutukluluklara karşı tepkinin yanı sıra, doğumgünü mesajlarını da yer verilmesini istedi.

    Örgütlere genelgeyle birlikte kartpostal örneği olarak, Mustafa Balbay'ın ikinci kitabının kapağındaki, "demir parmaklıklar arkasındaki güvercin" figürü de gönderildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow