hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tehlikenin yeni adı: Havalı tüfekler

    Tehlikenin yeni adı: Havalı tüfekler
    expand

    Türkiye, maganda kurşunlarına çok kayıp vermiş bir ülke ve vermeye de devam ediyor. Tehlikenin adı bu kez "havalı tüfekler". Kontrolsüzce ateşlenen bu tüfeklerden çıkan saçmalar, yaralanmalara neden oluyor. Tüfeklerin fiyatı cezadan daha ucuz olduğu için de cezalar bir türlü amacına ulaşmıyor.

    Deniz kenarlarında ya da lunaparklarda, eğlence adına ateşleniyor havalı tüfekler...

    Tetiğe basıldığında namlularından mermi değil saçma çıkıyor. Belki de bu yüzden oyuncak gözüyle bakılıyor, tehlike gözardı ediliyor.

    Ama o saçmalar, isabet ettiği kişilerde ölümcül yaralar açabiliyor.

    Temmuz ayı içinde sadece İzmir'de 2 kız çocuğu o tüfeklerden çıkan saçmaların hedefi oldu.

    Başkalarının eğlencesi az daha onları öldürüyordu. Saçma 8 yaşındaki Elif Çakıcı'nın kalbini sıyırdı. Küçük kız 4 gün boyunca yoğun bakımda kaldı.

    Elif ile aynı yaştaki Sudenaz Altun da havalı tüfeklerin bir diğer mağduru. Onun da tatili, başına gelenler yüzünden zehir oldu.

    Olaylar artınca, gözler de denetim ve cezalara çevrildi. Ama belediyenin bu konuda yaptırım gücü var denemez.

    Zabıta ekipleri, para karşılığı atış yaptıran kişilerin havalı tüfeklerine el koyuyor. Ayrıca bu kişilere Kabahatlar Kanunu kapsamında 154 lira ceza kesiyor. Ancak tüfeklerin fiyatı cezadan daha ucuz.

    Bu yüzden kimse zabıtanın aldığı tüfeklerin peşine düşmüyor. Cezalar ödenmiyor. Denetimler amacına ulaşmadığı gibi. Belediyelerin depoları da silahlarla doluyor.

    O tüfekler henüz kimseyi öldürmedi, ama onlarca kişinin canını yaktı. Ceza konusundaki aksaklık ve önlemsizliğin önüne geçilmezse, yaralamaya, hatta öldürmeye de devam edecek gibi görünüyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow