hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Ferrarili baron"a 39 yıl hapis istemi

    Ferrarili barona 39 yıl hapis istemi
    expand

    Cezaevindeki uyuşturucu baronu Nejat Daş’ın kardeşi Vahdet Daş’ın “örgüt kurmak ve uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından 39 yıl hapsi istendi.

    İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Aksoy tarafından hazırlanan 18 sayfalık iddianamede, Vahdet Daş’ın da aralarında olduğu 13’ü tutuklu 22 şüpheli yer aldı.

    İddianamede, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan teknik ve fiziki takiplerde sonunda uluslararası uyuşturucu madde ticareti yapmak maksadıyla faaliyet gösteren liderliğini Vahdet Daş'ın yaptığı bir suç örgütünün tespit edildiği belirtildi.

    İddianamede Daş’ın uyuşturucu ticareti yapan suç örgütünü kurduğu, yönettiği, örgütün faaliyeti kapsamında uyuşturucunun temini, alımı, teslimi ve satışını organize ettiği belirtildi. Telefon görüşmelerinde gizliliğe dikkat ettiği ve şifreli konuşmalar yaptığı öne sürülen Daş’ın uyuşturucu ticaretinden elde ettiği parasal değerleri menkul ve gayrimenkuller olarak değerlendirdiği ve bunları akrabalarının üzerine tescil ettirdiği kaydedildi.

    Uyuşturucu parasından elde edilen paralarla satın aldığı değerlendirilen araçların yine akrabaları üzerine tescil edildiği ancak araçların Daş tarafından kullanıldığı ileri sürülen iddianamede, Daş’ın uyuşturucu ticaretinden elde ettiği kazancını bu yöntemle aklamaya çalıştığı vurgulandı.

    Daş’ın faaliyetlerinin izlenmesini engellemek için 8 farklı ikamet adresi kullandığı, telefon kullanmadığı, görüşmelerini ankesörlü telefonlardan ya da örgüt üyelerinin aracılığıyla yaptığı ve sürekli arabalarını değiştirdiği de iddianamede yer aldı.

    İddianamede, Daş’ın evinde yapılan aramalarda bulunan ve uyuşturucu ticaretinde kullanıldığı değerlendirilen 23 bin 960 TL ve 48 bin Euro bulunduğu belirtildi.

    İddianamede Vahdet Daş’ın “örgüt kurmak ve uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından 39 yıl hapsi istendi. Diğer sanıkların ise “örgüte üye olmak, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek ve uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından 13 yıldan 36 yıla kadar değişen yıllarda hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

    Davanın görülmesine İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow